LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog

      De bästa kakorna jag bakat

      Skrivet av Jonas den 19 mars 2021 kl 04:00

      Jag gillar generellt att baka amerikanska godsaker. Ofta är de en kombination av vanvettigt dekadenta och barnkalas på en och samma gång. Inför varje Super Bowl brukar jag baka kakor med jordnötssmör och varierar recepten lite för att prova mig fram.

      I år testade jag ett recept från Betty Crocker, och de blev på ren svenska så inåt helvete goda. Sedan dess har jag provat mig fram med små variationer för att få det att passa svenska förhållanden (vi bakar ju sällan med "shortening" till exempel - även om det går att få tag på). Så! Idag tyckte jag det var dags, här har du receptet på de bästa kakorna jag någonsin bakat. Gör en sats inför helgen vettja och glufsa i dig med iskall mjölk till.

      1/2 cup vitt socker
      1/2 cup brun farin strö
      1/2 cup crunchy jordnötssmör*
      1/4 cup margarin
      1/4 cup mjukt smör
      1 ägg
      1 1/4 cups vetemjöl
      3/4 tsk bikarbonat
      1/2 tsk bakpulver
      1/4 tsk salt

      *Köp inte något nyttigt skit, Icas egna skräpvaror eller liknande i detta fall, du behöver amerikanskt som Mississippi Belle, JIF, Peanut Butter & Co eller möjligen Skippy. Tro mig.

      1. Blanda allt socker, jordnötssmör, margarin, smör och ägg i stor skål. Rör i återstående ingredienser och täck över bunken med en tallrik och kyl i minst en timme.

      2. Sätt ugnen på 190 grader

      3. Forma till bollar på drygt en inch (3-4 centimeter) och lägg dem med gott om mellanrum på en bakplåtspappersklädd plåt. Jag brukar köra 9-12 stycken per plåt.

      4. Ta en gaffel och tryck ner bollarna dem på ena längden och därefter vrider du gaffeln 90 grader och trycker till igen så du får ett tydligt rutmönster på de blivande kakorna.

      5. Skyffla in en plåt mitt i ugnen i 10-12 minuter och låt sedan svalna.

      Därefter har du kakor att dö för med perfekt krisp i kanterna, mjuk kärna och underbar smak av jordnötter och kanderat socker. Har du försökt köra Kung Markatta, Green Choice, ICA I love Eco eller liknande får du dock räkna med att kakorna snabbt bara faller i smulor - men jag varnade dig.

      De bästa kakorna jag bakat

      Direkt perverst gott. Du kan tacka mig sedan.

      HQ