Svenska
Blog

Äntligen vaccindags

Skrivet av Jonas den 11 maj 2021 kl 03:30

Det tog sin modiga tid. Redan i december började jag få signaler om att det kunder vara dags att vaccinera sig. Jag hörde trots allt till en definierad riskgrupp. Men sedan gick det som det gick med vaccin som drog ut på tiden, EU-schabbel och alla möjliga bromsklossar på grund av rapporterade biverkningar.

Nåväl. Nu har det äntligen blivit min tur och om mindre än en vecka är det dags för den första dosen. Jag har försökt hålla mig isolerad för att inte bidra till att sprida smitta i onödan (vilket delvis också är varför jag självklart vaccinerar mig, för att bidra till att få bort smittan ur samhället), men till sommaren/hösten tänker jag göra tre saker jag avstått från att göra en längre tid.

• Återuppta quiz-karriären - Varje söndag i närmare tio års tid har jag quizzat på Bishop Arms i Östersund med ett mycket pålitligt lag som fått många priser. Jag älskar frågesport och brukar kunna placera mig hyggligt väl (japp, jag försöker självgott påskina att jag är allmänbildad) och har saknat detta något enormt.

• Åka utomlands - Resa är en av mina stora passioner här i livet (tillsammans med mat, och det hör ihop till viss del), men förra året kom jag aldrig längre söderut än till Norrtälje. Det är det hög tid att ändra på i år och jag har siktet inställt på bland annat europeiska storstäder och USA.

• Samla gänget för spelkvällar - Innan pandemin smällde till var brädspelskvällar och TV-spelskvällar något av en självklarhet. Inte med samma frekvens som förr, men ändå. Det här tänker jag försöka arrangera så snart som möjligt igen, nu vill jag ta ikapp förlorad tid, vill jag lova.

Äntligen vaccindags

Har du själv några roliga planer med pandemin i backspegeln?

HQ