Svenska
Blog

Fem vågade gissningar inför E3

Skrivet av Jonas den 26 maj 2021 kl 02:38

Den 10 juni drar Geoff Keighleys eget event Summer Game Fest 2021 igång och som vi kunnat rapportera finns riktigt mycket att se fram emot. Det inkluderar:

"Evenemanget startar 10 juni (japp, två dagar före E3) klockan 19:00 och kommer att köras i tre timmar med massor av saker att avslöja och visa från över 30 utvecklare och utgivare. Vi kan se fram emot "mer än ett dussin" världspremiärer enligt Keighly, som även lägger till att det vankas "flera live service-titlar" och "några stora utannonseringar och efterlängtade saker"."

Microsoft och Sony (samt en hel rad tredjepartsutvecklare) kommer vara med på Summer Game Fest 2021, medan Nintendo står utanför. Den 12 juni är det därefter dags för det heldigitala E3 som gör att vi paradoxalt nog lär få ut betydligt mer av mässan hemma i Sverige. Vi kommer kunna besöka virtuella bås, provspela spel och kika på intervjuer, frågestunder och mycket annat. På E3 medverkar Microsoft och Nintendo (samt en hel rad tredjepartsutvecklare), medan Sony står över.

Så vad kommer vi få se på världens största spelmässa? Mycket är lågoddsare såsom ett Forza-spel, årets Battlefield, Zelda: Breath of the Wild II - men det är E3. Även under ett dåligt år får vi alla gånger tio utannonseringar av storspel samt en brutal mängdmellanstora titlar och indies. Överraskningarna är dock roligast och jag tänkte idiotiskt nog försöka pricka in något av dem.

Här är fem stycken ändå ganska osannolika utannonseringar som jag ändå bedömer har något slags verklighetsförankring, och som det funnits rykten om. Jag är medveten om att jag mest troligt kommer få noll rätt och stå där som ett fån efter E3 - men det skiter jag i!

• Alla EA-spel kommer till Game Pass - Det har ju redan ryktats om att Battlefield 6 ska ingå med Xbox Game Pass redan från dag ett. Jag tror att det bara är början och att alla EA-spel kommer ingå direkt med Xbox Game Pass, alltså även FIFA, NHL, F1-spelen, Hazelights titlar och så vidare.

• Alan Wake är tillbaka - Uppföljaren som är nästan lika mytisk som Half-Life 3 är märkligt nog kanske det mest sannolika ryktet på denna lista (jag måste ju få åtminstone ett rätt, eller hur?). Det har faktiskt snackats en del om att Alan Wake 2 är på gång som multiformatstitel och Epic som finansiär. Dessutom håller ju Remedy på att knyta ihop alla sina spelserier med Alan Wakes universum, och i slutändan tror jag verkligen på detta, men om det faktiskt utannonseras på E3 återstår att se. Gamescom känns nog mer sannolikt egentligen.

• Valve utannonserar bärbar PC - Det har snackats om att Valve är sugna på att bygga egna konsoler igen efter floppen med SteamMachines, och att det blir en portabel enhet denna gång. Jag tror på ryktet. Det lär bli något Switch-liknande med streaming-funktioner så du kan lira riktigt krävande spel så snart du har tillgång till en bra uppkoppling.

• Nintendo släpper Game Pass till Switch - Det har en längre tid tisslats och tasslats om ett jättesamarbete mellan Microsoft och Nintendo. Somliga har föreslagit ett Master Chief-gästspel i Smash Bros, men jag tror snarare att det handlar om att Xbox Game Pass kommer till Switch så att du kan spela alla titlar som stödjer Xbox Cloud Gaming på Nintendos bärbara enhet. Det innebär exempelvis att du kommer kunna lira The Elder Scrolls VI på den.

• Ett nytt Metroid utannonseras - Nej, det blir inte Retro Studios Metroid som rimligen har minst ett och ett halvt år kvar, däremot har det snackats om ett nytt Metroid utvecklat av spanska Mercury Steam, som tidigare gjort Castlevania för Konamis räkning. Jag tyycker ryktet har något och det har varit tyst från Mercury Steam en tid, och jag tror att det äntligen utannonseras ett Metroid, även om det nog kanske inte blir vad somliga hoppats på.

Fem vågade gissningar inför E3

Har du själv något osannolikt E3-rykte du tror på, eller något du vågar gissa på? Gå lös i kommentarsfältet så gör jag en uppföljande blogg efter mässan där framför allt jag får stå i skamvrån.

HQ