Svenska
Blog

Tre Activision-serier som gärna får göra comeback

Skrivet av Jonas den 19 januari 2022 kl 02:13

Microsoft har alltså meddelat sin avsikt att köpa upp Activision Blizzard. Vad jag tänker om detta har jag redan delat med mig av i en ganska bamsig artikel, och nu är jag istället sugen på något mer lättsamt. För det handlar ju till syvende och sist om spelen, och vad man än tycker om uppköpet, så öppnar det upp för flera möjligheter också.

Activision Blizzard äger nämligen flera olika spelserier som i princip pensionerats sedan företaget under Bobby Kotick kommit att bli en Call of Duty-fabrik. Om inte spel säljer ohyggligt bra, är det ingen mening att släppa dem. Ungefär så har resonemanget gått.

Det har resulterat i att flera spelserier blivit liggande. Men med Xbox Game Pass kan spel som bekant bli succéer utan att sälja ett enda exemplar, och jag kan absolut tänka mig att Microsoft är sugna på att återuppväcka några klassiker samt låta licenserna användas mellan olika studios.

Som jag skrev i artikeln vore det väl mumma med ett Halo utvecklat av Infinity Ward, exempelvis med en ODST-soldat i huvudrollen? Eller låta utvecklarna av Crash Team Racing Nitro-Fueled, Beenox, göra maskotracing för Xbox? Kanske släppa loss Toys for Bob på Banjo Kazooie? Eller varför inte låta Double Fine förvalta Police Quest? 

Här har jag listat tre nu pensionerade Activision-serier som jag verkligen inte skulle ha något emot om de gjorde comeback på ett eller annat sätt.

• Gun - Det görs på tok för få western-spel och jag saknar både Call of Juarez och Gun. Sistnämnda släpptes tillsammans med Xbox 360 år 2005 och var både varierat samt fokuserat på att visa upp olika aspekter av eran. Ett nytt Gun skulle rimligen vara en remake av denna klassiker, och ge oss cowboy-entusiaster något att se fram emot i väntan på Red Dead Redemption 3 som lär komma runt år 2030. En perfekt utvecklare för ändamålet vore High Moon Studios.

• Singularity - Jag har faktiskt svårt att fatta varför inte Singularity blev större än det blev. Det kändes som att det lanserades lite på nåder under den era då det stod klart att Activision bara skulle göra Call of Duty, Guitar Hero och Tony Hawk. Det hade fullkomligt briljant gameplay som på vissa sätt saknar motstycke än idag, och det är definitivt en titel jag önskar att Id Software eller svenska MachineGames skulle få ta sig an.

• True Crime - Det fanns en tid då alla ville ha en egen Grand Theft Auto-klon. True Crime: Streets of LA hetter Activisions variant. Det var faktiskt riktigt bra och sålde mycket. Men lagom till uppföljaren (New York) fick vi en ofärdig sörja, och True Crime: Hong Kong lades på is, innan utvecklarna gick vidare med det och lanserade det som Sleeping Dogs. True Crime bör absolut återvända till Hong Kong (eller varför inte Shanghai?) och återuppstå nu när Rockstar slutat göra Grand Theft Auto och Saints Row verkar ha fastnat i plojträsket. Jag föreslår att Sledgehammer Games utvecklar och därmed tas bort ur Call of Duty-loopen.

Tre Activision-serier som gärna får göra comeback

Vad har du för förväntningar på Activision Blizzard-uppköpet?

HQ