Svenska
Blog

Äntligen dags att resa till USA igen

Skrivet av Jonas den 11 april 2022 kl 03:12

Jag har väl egentligen alltid varit fascinerad av USA, redan på 80-talet bytte jag svenska barnprogram (inklusive den märkligt stora andelen sådana från Sovjet-blocket) mot amerikanska och när jag började högstadiet lånade jag ofta ett slanglexikon för att lära mig lite fräna fraser.

Minus en period på kanske fem år när alltid i mitt liv kretsade kring Japan, har det varit USA som dragit. Inte för att landet direkt är felfritt på något som helst vis, ofta är det ju tvärtom (även om jag tycker att många svenskar är onödigt negativt inställda på ett sätt som angränsar till okunskap), men det är något med dess höga toppar och djupa dalar som lockar.

Ändå skulle det dröja till att jag började på Gamereactor innan jag kom iväg till USA för första gången. Då var det till Los Angeles, tillsammans med Super Play-profilen Thomas Wiborg, för att bland annat kika på det allra första Call of Duty. Sedan dess har det inte gått ett år utan att jag varit i USA minst en gång, oftast flera. Ibland mer än en gång i månaden.

Ett av mina pass gick tyvärr sönder men över 40 USA-stämplar har jag i de jag har kvar. Men så kom pandemin. Och handikappad som jag är (cystisk fibros) så blev det isolering. Följdaktligen har jag inte kommit iväg till USA, eller någon annanstans heller för den delen (älskar att resa), och sista besöket over there var 2019.

För att summera en måhända menlös historia, så är det slut på torkan nu. Jag och tanten har nu bokat resa till USA och drar till Florida. Ja, jag har varit där förr, men staten är enorm och så har ju både Star Wars-landet på Disney World och Harry Potter-landet på Universal Studios öppnat, och jag ska givetvis besöka dem båda.

Utöver det siktar jag på massor av larvigt god mat i abnorma portioner, flertalety besök på diverse malls, lugna biokvällar, rolig shopping av udda produkter och en massa vila i ljuv Florida-värme. God bless, som det heter!

Äntligen dags att resa till USA igen

Det är äntligen dags att besöka USA igen, och till höst är det faktiskt dags igen, då med sikte på att gå på NFL-matcher. Hur ser dina sommarplaner ut?

HQ