Svenska
Blog

"Florida är för varmt"

Skrivet av Jonas den 27 juni 2022 kl 02:36

Jag reser till Florida (och USA) så snart jag får chansen. Jag var där för någon vecka sedan, åker till New York i oktober och sedan Florida i mars. Mycket resor att se fram emot, vilket är ganska erxakt hur jag vill ha det. 

Men i dagarna har det varit larvigt varmt hemma i Sverige. Sommarväder, helt enkelt, även om jag ju vet att vissa vill dra raka paralleller till global uppvärmning. Hade vänner på middag under gårdagen, där vi snackade just väder och Florida. Vännerna är av åsikten att Florida är ett ställe man inte kan åka till, detta eftersom det är för varmt.

För min egen del höll jag på att smälta i värmen och bara skakade på huvudet åt denna alltför vanliga missuppfattning. Ja, det är varmt i Florida, otroligt varmt (även om det temperaturmässigt sett är värmare i andra stater - som dock har torrare luft och därför inte upplevs lika heta). Men vartenda hem och varenda butik har högeffektiv luftkonditionering. Det gör att jag tycker den jämtländska sommaren är betydligt tuffare att stå ut med.

När det blir riktigt varmt, finns nämligen få ställen där jag kan få avnjuta en bra svalka. I Florida går jag ibland omkring och småfryser i 40 graders värme, för amerikaner knusslar sannerligen inte med luftkonditionering utan kör för full spätta. Det är helt enkelt en njutning att vara där. Jag får de härliga, tropiska temperaturerna när jag önskar det, men jag kan också ha det underbart svalt när jag inte vill ligga på stranden, utan sitta på hotellrummet med en Bud Light och läsa nyinköpta serietidningar från Barnes & Noble.

Och det är semester för mig.

"Florida är för varmt"

Det är för varmt i Sverige. Ge mig regn och kyla, tack.

HQ