Svenska
Blog

Vara kräsen är trams

Skrivet av Jonas den 30 juni 2022 kl 02:48

Vår eminente frilansare Månsis ställde tidigare idag den retoriska frågan om man kan äta sniglar, något som ledde till en intressant diskussion. Just det där med vad man kan äta och inte kan äta, är annars något jag tycker är väldigt enkelt. 

För något år sedan var ett test populärt på sociala medier där man skulle bocka av vad man kan och inte kan äta, där man fick ett poäng för varje grej man inte kunde äta. Jag ögnade snabbt igenom testet och har det sedan dess sparat i mobilen för att använda när smakdiskussioner uppstått. För självklart bör alla som inte är barn (självklart undantaget sjukdomsmotiverade eller ideologiska skäl) få noll poäng.

Jag var själv ohyggligt kräsen som liten parvel tills jag började gymnasiet, då jag mer eller mindre bestämde mig för att sluta med det. Sedan dess älskar jag sådant jag tidigare inte käkade och idag är smakupplevelser något jag verkligen brinner för. Riktigt smakrika ostar, knapriga kycklingfötter, surströmming, kimchi med skaldjur, New England-ostron, gräddig lever, skotsk haggis, torkade maneter, rå japansk kyckling och så vidare - mat är livet och att jag skulle inskränka det genom att böla om att saker är äckliga känns verklighetsfrånvänt.

Vara kräsen är trams

Du bör absolut få noll poäng.

HQ