Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Blog

Två feelgood-favoritfilmer

Skrivet av Jonas den 30 maj 2023 kl 02:48

Suget efter att se något jag redan sett tidigare föll på under kvällen. Och som så många gånger förr, landade jag till slut på en rulle jag sett åtminstone fem gånger i sin helhet vid det här laget (och i stötar hur många gånger som helst). 

Jag skulle därmed beskriva det som en feelgood-rulle. Alltså en film som fungerar som något slags gosig filt att vira in sig i, trots att jag utan och innan vet vad som kommer att ske. Jag har såklart många sådana här rullar, men tänkte nu presentera två av mina feelgood-favoritfilmer och är sedan nyfiken på att få höra om jag är ensam om att mellan varven kika klassiker istället för att gotta mig åt något jag inte sett tidigare.

• American Pie - Den här har jag ledigt hunnit klämma tio gånger (tror inte det stoppar), och ungefär vartannat år faller lusten på att återigen se dess lite annorlunda variant på en pale ale, se Shitbreak rusa genom korridoren, Jim förföra bandcamp-damer och Jims pappa försöka förstå sonens annorlunda användning av pajer. Jag bli omgående på gott humör av en film där verkligen allt bara klickar för mig (uppföljarna är givetvis klart sämre - men de med originalgänget tycker jag ändå har något), och möjligen att jag Freudianskt även drömmer mig tillbaka till enklare tider.

• The Hangover - En till film som bara får mig på genomgott humör. Helt rätt skådespelare i en sprial som bara går utför och med precis lagom mycket svärta, blir det alltid kul att kika igenom svensexan jag nog lite i smyg ändå drömmer att jag fick vara med om. Allt från musik till repliker och bisarra händelser gör mig på otroligt gott humör per omgående - och det var för övrigt just denna jag avverkade under kvällen (del två har jag också kul åt, och än inte lika mycket, men trean kan jag inte med).

Två feelgood-favoritfilmer

Vad har du för feelgood-favoritfilmer - om du alls har några?

HQ