Svenska
Blog

Dags för årets bästa sporthändelse

Skrivet av Jonas den 2 februari 2014 kl 22:33

Japp, det är korrekt, ikväll är det dags för årets största sporthändelse, Super Bowl. Och det vankas en på förhand ovanligt hård match där ligans bästa offensiva lag, Denver Broncos, ställs emot ligans bästa defensiva lag, Seattle Seahawks. Räkna med en uppgörelse utöver det vanliga, med andra ord där ligans just nu bästa Quarterback Peyton Manning kommer att ha ett helvete att hålla sig på benen när Seattles tacklingsglada grabbar sätter fart.

Som vanligt rekommenderar jag verkligen att se Super Bowl med NFL Game Pass för att få högupplöst fotboll, amerikanska kommentatorer, halvtidsshow och amerikansk reklam. Hela grejen hör liksom ihop, och när 30 sekunder reklam kostar 25 miljoner kronor så sparas det inte på krutet för att visa det häftigaste och det senaste. Det är lite en show i showen att gotta sig åt nya filmer. TV-serier och produkter.

Själv har jag bunkrat upp med två sorters mozzarellapizza av amerikanskt snitt, ett tiotal cheeseburgare, friterad kyckling, diverse dippsåser, amerikanska chips/majschips, flera sorters amerikanskt godis, Ben & Jerrys, en burk Oreos, amerikansk läsk och mycket annat för att i glada vänners lag njuta av årets överlägset bästa sporthändelse.

Tummen upp också för hur intresset ökar för sporten i Sverige. Vi får allt fler utövare, tittarsiffrorna växer och i en tidning som Aftonbladet ägnades idag hela fem sidor åt kalaset som även diskuterats på nyhetssändningar och på Sveriges Radio. Och det är såklart odelat positivt att fler upptäcker detta underbara fenomen.

...vilka jag håller på? Go Seahawks!

Dags för årets bästa sporthändelse

Dags att förbereda det sista innan gästerna kommer.

HQ