Svenska
Blog

Ett trevligt brädspel

Skrivet av Jonas den 28 maj 2014 kl 01:27

Om du som mig gillar brädspel och dessutom har en fäbless för historia, så vill jag tipsa om Battle Cry som kastar spelaren rätt in i det amerikanska inbördeskrigets mest kända slagfält. Normalt är jag inget stort fan av för avancerade hex-baserade brädspel helt enkelt för att de tar för mycket tid i anspråk, men detta är en perfekt kompromiss och låter dig spela både nord och syd på ungefär tre timmar.

Det är ett spel för två spelare och slumpfaktorer finns i form av både tärningar och kort, men i slutändan råder det inget tvivel om att det oftast är den bättre spelaren som står som segrare, men att glada amatörer också kan lyckas ha roligt och vinna ibland om allt bara stämmer. Battle Cry bjuder dessutom en trevlig historielektion där man får veta vad som hände inför varje slag innan man bygger upp det och försöker ändra historiens gång.

Det går hyggligt snabbt att bygga upp inför varje runda, det är snyggt och detaljerat, har lättbegripliga regler, samt varierande undantag vid varje slag (ett sätt att visa vad som var unikt med varje slag, ibland ska alla dö, ibland ska någon dö, andra gånger ska en kulle befästas eller en viss plats nås - och så vidare) som garanterar att ingen strid blir den andra lik.

Själv har jag just spelat båda sidor under slaktfesten i Shiloh och gick ut som segrare med minsta möjliga marginal. Spelet kostar runt 500 kronor och i mitt fall hittade jag det på Science Fiction-bokhandeln men det finns också hos World of Boardgames. Kort sagt en köprekommendation.

Ett trevligt brädspel

Pew-pew!

HQ