Svenska
Blog

Nintendo satsar på DLC

Skrivet av Jonas den 27 augusti 2014 kl 02:30

Så har det alltså blivit officiellt att Nintendo satsar på DLC till Mario Kart 8 där bland annat Link ska vara med och tävla tillsammans med andra figurer som normalt inte hör till Svampriket (och såklart sådana som faktiskt gör det). För mig känns det som ett tecken i tiden och utifrån den tillgängliga informationen verkar det som att Nintendo satsar på något mer liknande det vi vant oss vid från Bethesda och Rockstar - det vill säga rejäla grejer.

Och då syftar jag inte på Horse Armor från Elder Scrolls IV: Oblivion, utan det mesta annat de lanserat. Det vankas gott om nya banor, flera nya förare och nya karts. Ett redan underbart spel är alltså på väg att bli ännu bättre.

Nu vet jag att detta inte är det första man kunnat ladda ner till Nintendos spel, men det är första gången det verkligen är DLC som säljs enligt samma princip som det gör till andra format. Och jag kunde inte vara gladare över det. Det kommer få spelet att kännas fräscht längre och det känns absolut som tillägg och inte något man kunde begära skulle vara med från start.

Enda brasklappen är att jag nu önskar att Nintendo snabbt gör som Microsoft gjorde med Xbox One och lägger till förstklassigt stöd för externa hårddiskar. För de 500 gigabyte som ingår till Playstation 4 och Xbox One räcker ingenstans, ändå är det mer än tio gånger bättre än de 32 gigabyte Nintendo erbjuder med Wii U.

Det måste bli möjligt att installera och spela sina spel från snabbaste möjliga hårddisk (inte bara lagra). Själv har jag en på 7200 varv till Xbox One som inte bara kraftigt ökar lagringsutrymmet, utan även gör det snabbare. Och eftersom den ligger bakom konsolen i min TV-bänk samt heller inte kräver extra strömkälla så märker man inte att den finns där.

Något sådant vore en dröm till Wii U, för jag börjar faktiskt tröttna på det eviga raderandet av nedladdade spel, i synnerhet som deras nedladdningstjänst inte är den snabbaste när man väl vill ha tillbaka spelen igen.

Nintendo satsar på DLC

Ett bra spel blir snart ännu bättre.

HQ