Svenska
Blog

Tror ej på smartwatch

Skrivet av Jonas den 5 september 2014 kl 00:27

Jag hade en smartphone långt innan Apple släppte sin första Iphone. HTC TyTn II var ett brutalfult åbäke (och enormt!), men den fungerade riktigt bra och hade de flesta av de funktioner som vi idag ser som standard. Men smartphones hade aldrig blivit vad de är idag utan Apple. Så är det bara.

Det handlar inte om att vara först, det handlar om att göra det rätt. Precis som Ford med Model T, Nintendo med NES och alltså Apple med Iphone. Just nu bara väller det ut smartwatches i olika utföranden, men här tänker jag vara konservativt hemsk och teknikfientlig och säga att inget kan få detta att fungera.

Jag tror verkligen inte på grundidén. Enda anledningen till att vi alls bär klockor idag är för att de är snygga. Och hur snygg du än gör ett smartwatch - så rår de inte på ett riktigt urverk. Så vad du har är en elektrisk pryl som i allt väsentligt är sämre än en smartphone och för lite för att nyttja till något egentligt vettigt annat är pulsmätning och liknande.

Och det är väl där vi kommer att kunna hitta smartwatch framledes. Som en nischprodukt för exempelvis de som tränar. Men något brett genomslag tror jag inte på. Den gör allt mer otympligt och sämre än din vanliga mobil och det kan enligt mig inget ändra på.

Jag är väl medveten om att säga såhär är att tigga om att bli utskrattad om tio år när alla har smartwatch och det är lika självklart som att klä på sig innan man går ut. Men ja... jag tror inte den framtiden kommer att inträffa och jag förutspår här och nu att detta är en parentes som aldrig kommer att få något riktigt genomslag.

Tror ej på smartwatch

Alla större företag som gör konsumentelektronik tycks idag satsa stenhårt på smartwatch.

HQ