Svenska
Blog

Grand Theft Auto V till PC först nästa år

Skrivet av Jonas den 13 september 2014 kl 01:08

Som bekant kommer Grand Theft Auto V att släppas till Playstation 4 och Xbox One i november. Glada nyheter såklart, där det enda som stör är det faktum att PC-spelarna får vänta till nästa år. Frågan är såklart varför, och det är just det jag tänkte försöka bena ut.

Rockstar har ju en tradition av att släppa PC-spel senare, men har sagt att de ska bli bättre på formatet. Jag tror verkligen att de hade planerat att lansera den uppdaterade versionen av Grand Theft Auto V samtidigt till alla format, men den senaste tiden tycker jag mig ha läst mellan raderna att något inte stått rätt till.

Det är trots allt mitten av september och fram tills för några timmar sedan hade vi inget premiärdatum. Till det ska läggas rykten om en försening och det faktum att mycket finslipning med radio och sådant tycks ha gjort först nu.

Min gissning är alltså att Rockstar valt att för en månad sedan eller två lägga allt krut på att få klart Playstation 4 och Xbox One. Dels kommer de versionerna helt klart sälja bättre, och dels så kommer Microsoft och Sony slåss om att få kasta sedelbuntar på Rockstar för att hjälpa till med marknadsföringen.

Till PC har du ett visst mått av piratkopiering, folk väntar ofta till de ofrånkomliga dunderreorna och det finns som bekant ingen förstapartstillverkare som äger PC-formatet som vill assistera med reklam. Därför är PC formatet som prioriteras bort en sådan här gång.

PC kommer dessutom kräva massor av handpåläggning efter lanseringen sedan det visat sig att spelet inte fungerar med grafikkort X, att det finns obskyra buggar och fuskare som ställer till saker. Då är det bättre att få tiden att se till att Playstation 4 och Xbox One flyter hjälpligt innan de tar itu med PC.

Och just av dessa anledningar tror jag PC får vänta till 2015. Vill du spela en riktigt tjusig version av Grand Theft Auto V under julledigheten - så är det alltså Playstation 4 eller Xbox One du ska satsa på.

Grand Theft Auto V till PC först nästa år

Har du redan spelat Grand Theft Auto V eller har du väntat på den ofrånkomliga uppdaterade versionen?

HQ