Svenska
Blog

Förbjud sylt i bakverk

Skrivet av Jonas den 7 oktober 2014 kl 02:24

Ni vet hur det är. Man hälsar på och blir bjuden på något sött och gott till kaffet. Kanske en munk av något slag, en muffin, kakor, eller om du besöker en pensionär/hipster - rulltårta. I hopp om ilsnabba kolhydrater som omedelbart lägger sig klädsamt runt buken tar man en tugga bara för att nästan kvävas. Sylt!

Ballerina har några av dessa tabun i sina annars utmärka kakor, munkar är livsfarliga där man såklart hoppas på god vaniljkräm men där man likt rysk roulette inte vet vad man får innan första tuggan och även muffinen kan vara späckad med detta. Missförstå mig rätt. Sylt är gott, men till gröten, på pannkakorna eller rent av till glassen.

Ingen född på denna sida av matkupongerna från andra världskriget kan dock rimligen tycka att det är festligt med lite billig kemikaliespäckad sylt i annars goda bakverk. Satsa på kaffekladd av något slag, gör frosting av Philadelphia-ost, kör med vanilj- eller smörkräm, kanske underbar chokladfyllning eller varför inte... äh vafan precis vad som helst.

Glöm Trillingnöten och barnbokskäbbel en stund, jag tycker det är hög tid att svensk politik inriktas lite mer på viktigare frågor som precis just detta. Förbjud sylt i bakverk! Det är 2014 nu och precis som vi inte längre konsumerar barkbröd och skata - är det även dags att lägga denna tradition på tippen.

Förbjud sylt i bakverk

Mmmmmmm... munk... Men vafan är detta? SYLT!??!

HQ