Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Blog

Köptips: Generation 64

Skrivet av Jonas den 19 oktober 2014 kl 04:28

Har spenderat praktiskt hela lördagen på rygg, liggandes i sängen med persiennerna fördragna och mysbelysning. Är fortfarande sjuk och dödstrött som en följd av detta. Gamereactor #114 gick till tryckeriet i fredags och därför har jag äntligen hunnit börja läsa Generation 64, en maffig coffee table-bok om Commodore 64.

Författarna heter Jimmy Wilhelmsson och Kenneth Grönwall och de har gjort ett oerhört gott jobb med design, att rota fram gammal kuriosa och intervjua intressanta personer som var med när det begav sig (även om jag ifrågasätter det utrymme exempelvis Henrik Schyffert får). Dessutom är sidorna fyllda med läckra bilder på spel jag halvt hade glömt.

Kort sagt, Generation 64 rekommenderas varmt, antingen som en nostalgisk återblick, som snyggt dokument över spelhistoria eller bara en lektion i en svunnen tid för de gamers som inte var med när det begav sig men som ändå vill veta mer. Bästa priset jag hittat är på Adlibris, men ni är såklart mer än välkomna att tipsa varandra i kommentarsfältet nedan annars.

Köptips: Generation 64

Förtjänar absolut en plats i din bokhylla. Eller på ditt coffee table...

HQ