Svenska
Blog

Vart är mitt Fallout?

Skrivet av Jonas den 30 oktober 2014 kl 03:51

Det är fortfarande oklart om det blir någon Video Game Awards på Spike TV i december, men det verkar iallafalll bli någonting. Vilket känns klokt, det behövs ett bra tillfälle att engagera folk för kommande spel mitt i mörkaste vintern. Ett av de spel jag isåfall verkligen hoppas på att få se är ett nytt Falllout.

Det är borderline ofattbart att vi inte fått något nytt spel på fyra år, och eftersom det knappast kommer utannonseras och släppas under 2014, så handlar det snarare om fem. Obsidian visade med tydlighet att de kunde förvalta serien väl och Bethesda snackade om ett högre tempo på lanseringarna. Av vilket det inte blivit sådär övermåttans mycket, direkt.

Eftersom Bethesda kunde utannonsera Elder Scrolls: Skyrim på Video Game Awards så kan de definitivt göra detsamma med Fallout 4 - och jag måste väl närmast tro att det är vad som ska hända. För Bethesdas senaste Fallout var del tre och släpptes 2008, nästan år alltså sju år sedan. Det är längre tid än vi fått vänta på något nytt Elder Scrolls.

Om det inte presenteras inom kort förutsätter jag att det helt enkelt varit problem med utvecklingen. Om det handlat om grafikmotorn Id Tech, att det helt enkelt inte hållt måttet eller de nya konsolerna vet jag såklart inte - men tecknen på strul börjar onekligen hopa sig.

Nu håller jag tummar och tår att Bethesda faktiskt gör slag i saken och utannonserar ett nytt singleplayerrollspel. Den nya generationens konsoler behöver deras magi - och jag behöver Fallout!

Vart är mitt Fallout?

Nummer ett på årets önskelista till tomten - Fallout 4.

HQ