Svenska
Blog

Historien om Sega

Skrivet av Jonas den 12 november 2014 kl 01:42
This post is tagged as: Böcker

Det var bara härom veckan jag berättade om svenska Generation 64, en mastodont om Commodore 64 som leverar mysläsning deluxe, både för de som var med och yngre gamers som vill ha ett bättre helhetsgrepp om spelhistorien. Kort där efter var det istället Sega Mega Drive: Collected Works jag tipsade om, en riktig bibel med extra allt för fans av Mega Drive. Ett verkligt måste rent av.

Idag ramlade nästa spelbok in genom brevnedkastet, nämligen Historien om Sega av Martin Lindell (har även skrivit 8 bitar på 80-talet) som brukar dela mitt eget intresse för försäljning och fakta. En genomgång av det milt sagt lite egna spelföretaget utlovas, samt berättelser från deras etablering i Sverige - minns någon Sega Force månne? - och historien om hur de tog över spelvärlden med hockey och fartglada igelkottar.

Jag återkommer med recension senare. Just nu vankas stressig deadline inför årets viktigaste nummer och jag har inte ens hunnit sparka igång Halo: The Master Chief Collection ännu. Men till helgen... då blir det spelhistoria i bokform och scifi-krig på ringvärldarna samt massor av Skittles och julmust.

Historien om Sega

Räknar mer så mycket ljuv nostalgi att jag får läsa med näsdukarna nära till hands för att torka fuktade ögonvrår.

HQ