Svenska
Blog

En återutgivning jag kan sympatisera med

Skrivet av Jonas den 20 januari 2015 kl 15:55

Jag vet att många av er är duktigt leds på att de nya konsolerna till stor del förvandlats till återvinningsstationer som spottar ut HD-versioner av gammal skåpmat istället för nya spel. Till viss del kan jag hålla med om resonemanget och skulle kunna driva en tes om att det inte är bra för försäljningen av hårdvara med så mycket tillsnoffsade rester, om det nu inte vore för att verkligheten sade annorlunda.

HD-versionerna av diverse spel säljer istället kalasbra, och nu har en till utannonserats, nämligen Borderlands: The Handsome Collection. För mig väldigt positivt eftersom i synnerhet Borderlands 2 är ett helt suveränt spel och med lätthet kvalar in som ett av de fem spel jag lagt ner mest tid på under hela den förra generationen. Men... Det finns ändå ett par funderingar...

• Inget Borderlands 3 - Jag får förmoda att det kommer dröja väldigt länge innan Borderlands 3 kan komma på tal, åtminstone om Gearbox ska utveckla. Eftersom denna samling kommer i år, samt att de släpper Battleborn (som påminner om Borderlands och ska ha massor av DLC), så lär 2017 vara det tidigaste vi kan vänta oss trean.

• Vart är Borderlands 1 - Visst, namnet Handsome Collection antyder att det bara ska vara Borderlands 2 och Pre-Sequel i denna samling, men nog hade det känts bättre om vi även fått det första spelet i serien. Jag inser att det hade varit lite mer jobb, men en färdig PC-version finns ju redan och det borde ha ingått. Väldigt många Borderlands 2-spelare har aldrig upplevt hur allt startade och det hade varit ett givet tillskott som fått samlingen att kännas mer motiverad.

• Svindyr samlarutgåva - 4000 spänn. För det får man en radiostyrd Claptrap. 5000 enheter kommer tillverkas. Jag tror det är ett genidrag, dessa kommer gå åt snabbare än omedelbums och bli en raritet i framtiden.

• En smula cyniskt - När Borderlands: The Pre-Sequel släpptes hette det att det inte skulle komma till de nya konsolerna, vilket fick många att handla spelet till trotjänarna Playstation 3 och Xbox 360. Mindre än ett halvår senare, lagom till efter julhandeln, är det nu utannonserat och många kommer köpa samma spel igen. Detta rent av uppmuntras genom möjlighet att flytta sina sparfiler till Playstation 4 och Xbox One. Jag tycker detta är en smula cyniskt. Det här är inget som slängs ihop på en fikarast, utan detta har varit planerat och känt länge (hade det likt Grand Theft Auto V gått över ett år emellan hade det varit annorlunda) och jag hade önskat att det kommunicerats tidigare att versioner till de nyare konsolerna skulle komma senare.

• Co-op offline - Alldeles för bortglömt. Kudos till utvecklarna att vi kommer att kunna spela fyra personer på delad skärm. Det här kommer bli brutalt roligt.

En återutgivning jag kan sympatisera med

Det kan aldrig bli för mycket Borderlands.

HQ