Svenska
Blog

Dubbeldipp på Kickstarter

Skrivet av Jonas den 19 maj 2015 kl 02:56

Gamereactor rapporterade bara härom veckan om att Castlevania: Symphony of the Night-producenten Koji Igarashi startat en Kickstarter-kampanj för ett nytt plattformsäventyr baserat på has tidigare spel (vilket är Castlevania), kallat Bloodstained: Ritual of the Night. I en småbitter video på Kickstarter-sidan förklarar Iga att ingen utvecklare (vilket i huvudsak betyder Konami) ville satsa på spelet, och att han nu därför satsar på crowd-funding.

Resultatet lät inte vänta på sig. Spelet finansierades fortare än någon hann säga Alucard är Dracula baklänges och i skrivande stund har alla extramål (som att David Hayter ska vara med och röstskådespela, en liten armbåge i sidan mot Konami) utom ett nåtts och det är bara en tidsfråga innan även det passeras. Räkna med att fler läggs till. Jag satsade på $65-varianten som ger mig spelet på skiva till valfri konsol inklusive allt exklusivt som bara ges till Kickstarter-finansiärerna, där frakt till Sverige ingår i priset.

Vill du också vara med och skriva spelhistoria, så surfa raskt över till denna länk. Vill du vara värst på byn så kan du få samlarutgåvan signerad för $300, vara med i eftertexterna (med personligt meddelande) för $750 eller rent av få ditt porträtt på någon vägg i spelet för $1550...

Som rubriken antyder har jag gått in i ytterligare ett projekt. Som många av er säkert vet älskar jag brädspel och jag kunde bara inte motstå Crysis: Analogue Edition, en satsning Gamereactor också rapporterat om. Det är alltså ett brädspel med Crysis-tema från två till åtta personer, och det verkar riktigt genomarbetat samt för speltypen oväntat djupt. Dessutom utlovar tillverkarna material av högsta klass, vilket tilltalar mig väldigt mycket (avskyr rappliga brädspel).

Det här verkar gå lite trögare att finansiera, å andra sidan riskeras inget eftersom pengarna inte dras om projektet inte når målet. Men med 25 dagar kvar och nästan en tredjedel avklarat på mindre än en vecka så förblir jag positiv och tror att detta är något jag kommer kunna spela med mina vänner under julledigheten. Surfa över till denna länk om du tror att det är något för dig.

Dubbeldipp på Kickstarter

Två lovande och mycket prisvärda projekt.

HQ