Svenska
Blog

Härlig samlarmani i Lego Dimensions

Skrivet av Jonas den 23 oktober 2015 kl 15:59

Förra helgen besökte jag min gode väl och tillika gamle Gamereactor-medarbetaren och Lego-entuaiasten Mikael Sundberg. En bättre "partner in crime" för att spela Lego Dimensions kunde jag rimligen inte få. Spelet ligger i något slags limbo i Sverige där det officiellt inte är lanserat och därför inte finns i alla butiker, medan de som har alternativa inköpsled har det i hyllorna som vilket spel som helst.

Situationen är inte helt olik inför Xbox One-lanseringen i Norden, och skapar förvirring. För precis som med den finns inget svenskt språkstöd inbyggt. Det kanske inte var så noga för de första Xbox One-ägarna som handlade en konsol för 5000 kronor med Kinect för att dräpa barbarer i Ryse: Son of Rome, dräpa zombies i Dead Rising 3 och köra på tok för fort i Forza Motorsport 5.

I fallet Lego Dimensions är det dock desto viktigare och vi har kontaktats av föräldrar som köpt spelet till sina barn och överraskats av att det enda nordiska språk som finns att välja på är danska, och som alla vet är det 100% obegripligt. Till skillnad från Skylanders som med lätthet kan spelas av en femåring (jag har personligen även sett fyraåringar avnjuta det utan större hinder), är Lego Dimensions lite mer komplext. Det inkluderar gameplay i sig som påminner om Lego-spelen, men även det faktum att det är betydligt mer instruktioner och saker som behöver göras runt själva plattan för leksakerna.

Nåväl, om du behärskar engelska och gillar Lego-spelen så har du något att se fram emot. Warner sitter som bekant på riktiga guldlicenser som de strösslar med sig av till Lego Dimensions, vilket betyder att de redan nu finns äventyr baserade på The Simpsons, Tillbaka till framtiden och till och med ett Portal-äventyr (!).

Och under de kommande månaderna kan vi se fram emot äventyr baserade på Dr. Who, Ghostbusters (originalet!) och Midway Arcade med en massa hyllningar till klassiska arkadspel. Dessa äventyr är rätt kostsamma, men för samlaren är de roliga, smockfyllda med fanservice och figurerna är tjusigt designade.

Både jag och Mikael Sundberg hade kul när vi spelade, och min sambo och jag har också haft skoj. Perfekt underhållning även för barn +30 år, med andra ord. Vi kommer recensera Lego Dimensions när det vankas officiell lansering i Sverige, men för dig som letar något roligt till de lite äldre barnen som klarar sig med engelska eller bara själv vill få nörda loss lite med älskade varumärken - är det lätt att rekommendera Lego Dimensions. Köpvarning utfärdad.

Härlig samlarmani i Lego Dimensions

Bilder från när jag och Mikael Sundberg packade upp och snickrade ihop allt till Lego Dimensions.

HQ