Svenska
Blog

Jag tror på NX-ryktet

Skrivet av Jonas den 18 mars 2016 kl 03:37

Under natten har alltså vad som påstås vara en prototyp till Nintendos kommande konsol NX visats upp (denna länk), och spekulationerna går heta på bland annat Neogaf och Reddit om huruvida detta är äkta eller ej. Argumentationerna låter ungefär som vanligt där vissa helt enkelt inte tror på att en så stor sak skulle ha läckt, alternativt att det är för konstigt.

Jag skriver "som vanligt" eftersom dessa diskussioner dykt upp tidigare. När en läcka med tidigt mobilfoto avslöjade att Sony relativt kort efter Playstation 3-lanseringen var på väg med en Slim-enhet ropades "fejk" högt i kommentarsfältet och folk förklarade att de skulle sluta läsa Gamereactor eftersom vi publicerade sådan smörja. Det var äkta. Inför Wii U var det samma tongångar, samma med New 3DS, Playstation 4 och Xbox One.

Att tillverka en konsol kräver tusentals personer, från ingenjörerna som konstruerar den till alla underleverantörer och fabriker som får kontrakten och såklart de arbetare som står och bygger dem. För att inte tala om de som trycker kartongerna, och så vidare. Saker läcker. Tidigare berättade man för sin vän, idag postar man på Twitter eller Reddit och når hela världen på en sekund.

När jag granskar handkontrollen så blir jag med ens hoppfull. Den ser ju riktigt rolig ut. Inte alls samma koloss som Wii U-varianten, utan en smidig och hanterbar handkontroll som kommer kunna användas till fiffiga saker. Att ha touch-knappar lär säkert leda till upprörda röster, men jag tvivlar på att Nintendo skulle göra en handkontroll som du inte kan spela Super Mario på. De är förmodligen bergsäkra på sin sak och vet att de gör rätt. New Super Mario-serien säljer kopiöst bra och risken att det skulle bli sladdrigt, okänsligt och förstört ser jag som fullkomligt riskfritt.

På det här sättet har jag även en ny portabel enhet jag kan ta lös och spela spel på, och jag är säker på att Nintendo kan nyttja detta mer påhittigt än någon annan. Om NX bara får anständig prestanda så kan det här bli riktigt spännande, tycker jag, och E3 känns plötsligt alldeles för långt borta.

Jag tror på NX-ryktet

Bilden kommer från Dual Pixels.

HQ