Svenska
Blog

Hemma igen från USA - snabba intryck

Skrivet av Jonas den 4 april 2016 kl 01:35

• Final Fantasy XV lovar gott - Jag var lite skeptisk efter att ha spelat Final Fantasy XV förra året. Det är inte riktigt de huvudpersoner jag vill ha och heller inte den värld och design jag hoppats på. Men ju mer jag får se och veta, desto mer övertygad blir jag om att detta kan bli riktigt bra. Jag tror och hoppas nu på en höjdare som kan komma att bli ett nytt riktmått för japanska rollspel.

• Hamburgare i USA - Jag har sagt det sjutusen gånger förut, Petter likså (samt alla andra frilansare som varit på Gamereactor och besökt USA). Hamburgare därborta är nätt och jämt samma rätt som här hemma. För dryga 50-lappen äter du så bra att de flesta hipster-ställen för burgare i Sverige (här kostar det dessutom fyrdubbla priset) får ställa sig i skamvrån.

• Downtown LA - Det här har länge varit en sorglig och stendöd del av Los Angeles. Till skillnad från de flesta andra städer är centrum menlöst. Allt kul händer runt omkring. Men det håller på att ändras, och downtown är på väg att bli värt ett besök med bra restauranger, rolig shopping och mycket att se.

• Bra tänkt Square Enix - Allt gjordes rätt inför Uncovered-eventet. Det finns något för alla med Final Fantasy XV och att de bett Hironobu Sakaguchi och Nobuo Uematsu prata sig varma för spelet visar att de verkligen förstått att det finns äldre fans som drömmer om serien som den var förr.

• NHL på plats - Jag är inte mycket för hockey, men NHL live är verkligen underbart. Såg LA Kings sparka rumpa på Calgary Flames och pratade med folk runt omkring, blev bjuden på massor av käk och prylar från andra som tyckte det var kul med en gästande svensk och rycktes med av stämningen i Staples Center.

• Tabata är kung - Jag har träffat Hajime Tabata förr och alltid gillat hur rakt och ärligt han besvarar frågor i intervjuer, utan att försöka gömma sig bakom taktik eller inlindade grejer. Den här gången var inget undantag och en intervju med honom kommer i veckan. Lovar att det blir värt din tid.

• Val, val och val - Det är en hel del val i USA just nu, och för mig så är politiskt intresserad är det roligt att följa rapporteringen i deras många olika kanaler. Det är drivor av djupa analyser, bra intervjuer och man får snabbt en bättre bild av vad som är på gång samt vad de olika alternativen står för än via svensk media, där det ibland känns som att det bara är demokraterna och Donald Trump som existerar.

• Friterad kyckling - Efter att hamburgare och pizza blivit hipster-krubb i Sverige, förutspår jag att friterad kyckling kan stå näst på tur. Istället för enkelt krubb kommer det börja dillas mjölblandningar, exotiska kryddningar, bästa fågelsorterna och annat. Jag skiter i allt detta och slevar glatt i mig vingar i drivor i USA. Banalt, slafsigt och fruktansvärt löjeväckande gott.

• Shopping i Förenta staterna - Att handla i USA är roligare än... allt. Typ. Att glida in på en Petco och hitta en större hylla för Star Wars-leksaker för hundar än vad Toy'r Us erbjuder för barn i Östersund gör mig på närmast obegripligt gott humör. Allra bäst är deras outlets där man lätt hittar grymma kläder för lite och ingenting.

Hemma igen från USA - snabba intryck

Hamburgare i USA är fullständigt makalöst - här från In'n Out.

HQ