Svenska
Blog

Förnya Quizkampen

Skrivet av Jonas den 11 april 2016 kl 02:40

Det har blivit en självklarhet att varje kväll innan jag går och lägger mig, så vankas en omgång av Quizkampen. Har spelat mot åtskilliga av er läsare, kollegor och vänner, många år ut och år in medan jag lär mig något litet nytt hela tiden. Och jag har inga planer på att sluta, däremot tycker jag att det är hög tid för Feo Media att förnya konceptet något.

En stor del av framgångarna ligger såklart bakom det enkla faktum att spelet är så lättillgängligt, att alla kan posta sina egna frågor - men kanske framför allt på att det är så väldigt nöjesbetonat i upplägget. Av totalt 20 ämnen är hela sex på ett eller annat sätt knutet till nöje (data- och TV-spel, tecknat, nöje & media, film på bio, TV-serier, musik & hits). Det är alltså runt en tredjedel av ämnena som i exempelvis Trivial Pursuit hade klumpats ihop som "Underhållning".

Nu tycker jag det är bra att det finns mycket nöje, det behandlas lätt lite för styvmoderligt annars, men det skulle inte skada av att byggas ut lite. Det är verkligen hög tid att på allvar renovera Quizkampen annat än att bara lägga till lite ny grafik. Jag älskar frågesport och kommer absolut spela vidare, men det vore trevligt att få konceptet omruskat något genom att tillföra ytterligare fem-tio kategorier som inte är knutna till nöje.

Förnya Quizkampen

Jag och Halo-klåparen Aldin i stenhård Quizkampen-duell.

HQ