Svenska
Blog

Står He-man på tur nu?

Skrivet av Jonas den 30 maj 2016 kl 01:42

Transformers är tillbaka på allvar, det har gjorts försök med G.I. Joe och fler är på väg, Mask kommer att återuppväckas, Robotech likaså, Jem kommer snart på vita duken, Turtles-febern rasar hejvilt och på bio ser vi Star Wars och Ghostbusters. Bland annat. Det är ingen överdrift att påstå att praktiskt taget allt värt namnet på 80-talet gjort comeback - med ett enda stort undantag... He-man.

Jag är väl medveten om att Det är mycket annat som saknas med, men He-man var så vansinnigt stort och det står inte riktigt i proportion att inte försöka göra något av konceptet. Det finns visserligen ett par försvårande omständigheter. Blotta namnet He-man är ju aningens otidsenligt och med tanke på att hela serien i grund och botten bestod av nästan uteslutande män som till 90% var nakna (höftskynke och S&M-liknande attiraljer var rådande herrmode på Eternia) - förstår man att det skulle behöva göras ingrepp som förvandlar He-man till oigenkännlighet - och därmed blir vrålhatat av fansen.

För He-man måste såklart vara He-man. Det måste stå för något, annars blir det en helt annan serie som bara råkar heta samma sak. Därför tror jag det kan dröja innan vi ser en film baserad på He-man igen, men däremot tror jag att det kan vara aktuellt inom spelvärlden. Ge Platinum Games chansen, men utan den stress de hade med Turtles-spelet, så tror jag de kan bli en fanfest av sällan skådat slag.

Men jag kan också tänka mig en rad andra hungriga utvecklare som tar på sig att tolka denna serie som idag närmast är ett vedertaget begrepp, och det skulle givetvis passa som både äventyrsspel, fighting, beat 'em up eller något helt annat. För nog är det lite märkligt ändå att just denna tokklassiker förblir död och begraven minus enstaka halvhjärtade försök. He-man och gänget är definitivt värda ett bättre öde.

Står He-man på tur nu?

Dags att väcka Masters of the Universe till liv igen.

HQ