Svenska
Blog

Prissänkning av Xbox One tyder på Slim-konsol

Skrivet av Jonas den 1 juni 2016 kl 02:19

Inget har bekräftats för Europas del ännu, men i USA står det klart att Microsoft sänker priset på Xbox One med $50. Det nya priset blir därmed $299. Det är inte utan att jag noterar hur alldeles ofantligt väl detta passar in tillsammans med ryktet om att en Xbox One Slim ska utannonseras på E3-mässan.

Även om den funktionsmässigt blir identisk (det ryktas rent av om en sämre utan skivläsare med) så brukar en nyare modell få den gamla att kännas... ja, gammal. Därför flyger de nyare enheterna ur hyllorna medan de gamla blir kvar. Därför känns det misstänkt logiskt att Microsoft nu helt plötsligt vill öka på försäljningen av den gamla modellen såhär knappt två veckor innan presskonferensen.

Det kanske mest spännande med det här är dock inte bara att det enligt min ringa mening utgör en tydlig indicier för att det faktiskt ska visas en Slim-enhet - utan för att det väcker frågan vad mer som var sant ur jätteläckan. Om detta visar sig stämma kanske det med andra ord även är så att det faktiskt kommer visas en bättre Xbox One-konsol med lansering 2017?

E3 2016 rycker kort sagt allt närmare och blir alltmer spännande. Vi lär få återkomma till detta inom den närmsta tiden och på fredag kommer en mastig artikel där jag ska försöka summera allt du behöver veta om spelvärldens mesta högtid.

Prissänkning av Xbox One tyder på Slim-konsol

E3-tider. Mycket bättre blir det inte i spelvärlden.

HQ