Svenska
Blog

Det nya öppna Nintendo

Skrivet av Jonas den 28 augusti 2017 kl 17:56

Det är bara en dag kvar till Mario + Rabbids Kingdom Battle släpps, ett lika osannolikt som underhållande spel. Tidigare har Nintendo varit tämligen restriktiva med att låta andra företag använda deras figurer, med Segas Mario & Sonic-sportspel som förmodligen bästa undantag. Ubisoft har dock alltid stöttat Nintendos konsoler och att just de nu fått förtroendet är inte så konstigt, men nyligen har vi även sett Microsoft/Mojang leverera Mario och hans Svamprike till Minecraft.

Dessutom har det blivit standard mer än undantag att Nintendo-versioner av multiformatsspel har något extra Nintendo-tillägg av tämligen påkostat och synligt slag. Det kan handla om kostymer till Bayonetta, extra bilar till Rocket League, Donkey Kong i Skylanders eller Link-utstyrsel i Elder Scrolls V: Skyrim. Mycket av detta har såklart funnits förut, men det är tydligt att Nintendo öppnat de tidigare så hårt tillskruvade kranarna något, och det är även tack vare det vi kan spela Minecraft mellan Switch och Xbox One samt avnjuta Pokémon till smartphones.

En rimlig gissning är att detta inte är slutet på utlånade figurer, utan snarare ett tecken på att det bara börjat. När nästa Smash Bros kommer ska vi inte bli alltför förvånade om Master Chief eller Crash Bandicoot gästspelar, och det är heller inte alltför orimligt att vi får se företag som EA och Bethesda leverera spelupplevelser avsedda exklusivt för Switch, tids nog.

Det här är såklart spännande och visar att även genrer Nintendo normalt inte befattar sig med (eller inte gjort på mycket länge) är tänkbara för samarbeten. Det kan rimligen komma att inkludera rollspel, racing, wrestling, flygsimulatorer och mycket annat. Allt med en Nintendo-twist på.

Det här är såklart bara att applådera. Mario + Rabbids Kingdom Battle liknar verkligen ingenting jag spelat tidigare i Svampriket. Det är spelmekaniskt djupare, har en annan typ av svårighetsgrad och är alldeles fenomenalt. Jag tror och hoppas att detta är en försmak på vad som komma skall från Nintendo-håll och om så är fallet har vi en hel del att se fram emot.

Det nya öppna Nintendo

Fortsätt såhär Nintendo, ge fler förtroende att tolka era underbara spelserier.

HQ