Svenska
Blog
Ska man våga hoppas på Stronghold Crusader 2?

Ska man våga hoppas på Stronghold Crusader 2?

Skrivet av jonte91n den 17 juli 2014 kl 16:06

Under en lång tid (typ på första Playstation) var det många spelserier som tvunget skulle konverteras till 3D. Nu känns det som de flesta spelserier fått kläm på det men det finns undantag.

Stronghold 1 och Crusader är bland mina favoritspel och jag har spenderat äckliga mängder tid på båda. Men de har än så länge inte lyckats göra ett bra 3D-spel. Stronghold 2 och Legends var spelbara men både grafiken och gameplayet är betydligt sämre än det var för 13 år sedan. Stronghold 3 är dock den allra värsta förövaren. Det misslyckades på varenda liten fundamental nivå som fanns. För vidare info läs min recension:

http://www.gamereactor.se/medlemsrecensioner/13861/

Så därför är jag väldigt skeptisk till Stronghold Crusader 2 som släpps i September. En del av gameplayet jag har sett ser ut som om det har åtgärdat en del från 3:an. Grafiken är helt okej, dock inte ligga snygg som i 2D. Trupperna ser lite weird ut och det finns fortfarande ett drag av klaustrofobi kvar vilket oroar mig.

Vad tror ni om Strongholds framtid? Många gånger har jag frågat mig hur jävla svårt det ska vara att göra en värdig uppföljare till ett av världens bästa strategispel.

HQ