Svenska
Blog

Spelvapen vi minns! (1)

Skrivet av jonte91n den 23 juli 2014 kl 12:28

Eller åtminstone borde minnas.

Jag har under ett tag reflekterat över vilka som varit de mest minnesvärda och roligaste vapnen i spelvärlden och tänkte starta en liten anspråkslös bloggserie på ämnet. Det kommer vara en liten blandning av nytt och gammalt. Mellan välkända klassiker och inte fullt så kända sådana.

Spelvapen vi minns (1):
Time Manipulating Device (TMD) och Seekern

Från: Singularity (2010)

Personligen har jag en stor passion för kreativa FPS som inte faller inom ramen för fantasilösa militaryshooters. Ett av de mest sorgligt bortglömda av dem är utan tvekan Singularity. Ett spel som tog plats på en mystisk sovjetisk ö där experiment med ett nytt ämne lett till en katastrof. Storyn var bland de bästa aspekterna av spelet och var något av en föregångare till Bioshock Infinite skulle jag vilja hävda. Dessutom gjorde man något i slutet som antagligen inte gjorts tidigare och det är ett underbart ögonblick. Gameplayet hade dessutom ett bra tempo och actionen var strålande- mycket tack vare några riktigt tillfredsställande vapen.

Ett av de mest unika av dem, tillika ett av de bästa vapnen i spelhistorien var TMD-handsken eller Time Manipulating Device. Den är precis vad den låter som. Genom handsken kan man manipulera tid och få saker att åldras eller föryngras. Genom den kan fiender förvandlas till skelett a la "The Last Crusade" men den kunde även användas för att påverka omgivningen för att lösa pussel. Den är lite som Gravity Gun från Half-Life 2- både ett vapen och ett verktyg. Man kunde dessutom stoppa tiden i ett litet energiklot vilket gjorde det möjligt att frysa tiden, springa fram till fiender, proppa ett helt magasin ammunition mot densammes huvud, patronerna fryser i bubblan, återställ tiden till vanligt igen, fienden är en blodig röra. Och jag är glad.

Sen förtjänar även Seekern ett hedersomnämnande. Ett gevär vars exploderande ammunition kunde fjärrstyras för att kringgå hinder och förgöra hukande fiender. Det är aldrig någonsin tråkigt att använda dem puffran.

Inte kört Singularity? Gör det! Lätt ett av de 10 bästa FPS;en de senaste 15 åren eller så.

Min recension: http://www.gamereactor.se/medlemsrecensioner/11813/

Spelvapen vi minns! (1)

HQ