Svenska
Blog

Spelvapen vi minns! (3)

Skrivet av jonte91n den 24 juli 2014 kl 17:24

Eller borde minnas. Här är ytterligare en hälsosam dos av spelvapensnostalgi!


Spelvapen vi minns 3:
Crissaegrim och Shield Rod

Från: Castlevania: Symphony of the Night (1997)

Symphony of the Night är ett av de bästa spelen genom tiderna, punkt slut. Bortsett från genial design, strålande soundtrack, ca 150 olika fiender och läcker grafik så har spelet en uppsjö med briljanta vapen och utrustning. Det är väldigt få grejer man plockar upp i Symphony som inte är värda att testa. Mina favoritvapen är tveklöst svärdet Crissaegrim och strax därefter Shield Rod.

Crissaegrim är mig veterligen det enda vapnet i spelet som kan användas samtidigt som man springer. Attackerna med svärdet består av en rad blixtsnabba hugg som gör processen kort med fienderna. Så kort faktiskt så det är lätt att besegra sista bossen på under minuten med det. Men det kan vara en plåga att få tag på. Om man vill få tag på det bör man ha lite grejer som ökar "luck" och sedan bege sig till det uppochnedvända biblioteket (som är en enda stor trollkarlen från oz-referens). I biblioteket svischar det runt ett gäng äckelpäckliga spöken, kallade Schmoos, som har en liten liiiiten chans att släppa svärdet om de dör. Det kan ta allt från sekunder till timmar (seriously) att äntligen få tag på det. Men får man tag på det så kan man se fram emot en sjuhelvetes powertrip.

Shield Rod däremot är en stav som man kan plocka upp i Colosseumet. Denna har en mängd olika funktioner som ändras beroende på vilken sköld man har i andra handen. Dessa specialattacker kan vara allt från en boost till att man summonar lite hjälp. Ett unikt, coolt och väldigt användbart vapen.

Spelvapen vi minns! (3)

Bring on ze pain! Men undvik Lords of Shadow 2!

HQ