Svenska
Blog

En udda musikbloggsidé/Experiment. Anmärkningar & Förslag?

Skrivet av jonte91n den 11 januari 2015 kl 13:50

Näst efter spel så verkar bloggarna här på Gamereactor handla om musik, mina inkluderade. Topplistor är ett sätt som är väl använt för att ranka de allra bästa låtarna och skivorna från artister man avgudar. Själv tänkte jag starta en liten musikblogg med en twist. Jag tänkte ranka det bästa från band och artister jag INTE gillar.

Så här är upplägget:
1: Väljer ut ett band som jag inte ens under pistolhot skulle kalla mig ett fan av.
2: Lyssnar igenom alla dennes/dennas/deras låtar på alla skivor.
3. Överlever
4. Skriver en blogg här på gamereactor där jag rankar vad jag anser är bandet/artistens bästa 5-10 låtar samt bästa skiva.
5. Söker tillflykt i en ensam stuga i Sibiriens mörkaste vildmark från alla som älskar musiken i fråga.

Jag tänkte att detta vore ett intressant och lite brytigt experiment. Dessutom kanske det ökar ens vyer lite. Det vore även spännande att se hur de listorna blir kontra bandens mest populära låtar. Därav tänkte jag ta rätt så kända band som jag inte ser poängen med.

Generellt sett är jag ingen större fan av de mörkaste nyanserna av metal. Brukar dra gränsen vid Megadeth, Iron Maiden och Judas Priest som jag lyssnar på flitigt. Modern popmusik brukar sällan gå så bra. Är inte speciellt insatt i rap/hiphop. Och sedan finns dansband som förtjänar en egen cirkel i helvetet. Visst är det vanligt att man här rackar ner på musik man inte gillar (Hej Petter!)- men det är inte poängen. Jag vill lyfta fram saker som jag uppskattar, plocka fram det bästa, från sånt jag är inte förtjust i.

Först ut: In Flames!

Tycker ni det låter som ett intressant koncept? Förslag på populära band som jag antagligen inte skulle gilla men som borde gås igenom?

HQ