Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Sol, podcast och promenad

Sol, podcast och promenad

Idag är det hiskeliga 25 grader i skuggan här i lilla Örebro. Riktigt sommarväder, vilket har inneburit att jag har spenderat en stor del av dagen till att bara promenera runt. För mig finns det inget härligare än att ta på sig ett bra riktigt sköna sneakers, ladda upp med ett par stycken poddar och bara planlöst vandra runt i staden. Så länge jag har något intressant att lyssna på kan jag promenerera i flera timmar utan några som helst problem. Idag betade jag av de senaste fyra avsnitten av Alex och Sigge som jag inte hunnit med att lyssna på, samt ett avsnitt av Giant Bombcast.

Nu är jag ju egentligen mer av en höst och vintermänniska, men det känns ändå mysigt för stunden när snön har smält och man utan problem kan spatsera runt i bara t-shirt och jeans. Nej ni, nu ska jag nog sätta mig ner med God of War och ett par öl - hoppas det lever upp till alla lovord.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gör väl några framsteg med digitala ritandet

Gör väl några framsteg med digitala ritandet

Det har väl gått ungefär ett halvår nu sedan jag bestämde mig för att bli duktig på att rita digitalt. Två Wacom-plattor senare och timmar framför diverse övningsvideor för Illustrator och Photoshop sitter jag då här. Sen i januari har jag försökt att skapa en illustration om dagen, även om jag har fuskat lite på helgerna och nu under förproduktionen av vår kommande beställningsfilm. Jag har fortfarande mycket att lära mig när det kommer till skuggning och anatomi - har otroligt svårt för att rita naturliga rörelser exempelvis. Även material på byggnader och dylikt upplever jag som svårt. Dock så ritar jag mestadels olika typer av figurer, men det skiljer sig lite från vecka till vecka.

Det kommer säkerligen ta i alla fall ett år innan jag är nöjd med någonting som jag producerar, och tanken är väl att i framtiden kunna ta emot beställningar på olika typer av illustrationer. Men då måste jag känna mig 100 % bekväm med min stil, om det ska bli pengar inblandade. Om du vill kan du följa min resa på Instagram (Kimkitten), där jag dagligen lägger upp bilder.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Min Nintendo Switch har blivit en redig dammsamlare

Min Nintendo Switch har blivit en redig dammsamlare

Under fjolåret fick vi ta del av en rad med otroligt bra titlar på Nintendos finfina hybridkonsol. Allt från Breath of the Wild och Super Mario Odyssey till mindre titlar som Stardew Valley och Shovel Knight. Nintendos indiebibliotek går verkligen inte för hackor för den som är intresserad av sådant. Men i år har min konsol i princip enbart stått och samlat damm bredvid TV:n, det har även gått till den milda grad att jag överväger att göra mig av med den. I skrivande stund finns det inte ett enda spel jag ser fram emot på till konsolen, förutom nya Pokémon.

Även indiebiblioteket har fått sig en rejält svacka, med en rad mer eller mindre usla spel som släpps varje vecka. Många av dessa känns som billiga mobilspel gjorda av en rucklig gubbe uppe i Kiruna som läst en programmeringskurs i Swift i en vecka. Istället är det min Playstation 4 som går varm, med titlar som Shadow of the Colossus och Ni No Kuni 2 - och för att inte tala om God of War som släpps nu på fredag.

Spelar du fortfarande på din Nintendo Switch?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Räknar ner dagarna till fredag och God of War

Räknar ner dagarna till fredag och God of War

Det var länge sedan jag var så här pass hajpad inför ett spelsläpp, och jag kan helt enkelt inte bärga tills jag får sätta tänderna i Kratos senaste äventyr - inte minst med tanke på alla fina lovord på diverse spelsajter. Spelandet har hamnat lite på hyllan senaste månaderna för egen del (förutom när jag recenserade Far Cry 5), och min fritid består mestadels av att rita och läsa böcker. Men på fredag är det äntligen dags för God of War, och jag ser oerhört mycket fram emot ett trettio timmar långt äventyr med en massa gudaslakt.

Ska du spela God of War på fredag?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Dokumentärfilms-tips - Jiro Dreams of Sushi

Dokumentärfilms-tips - Jiro Dreams of Sushi

Vet ni vad, jag är inte en kille som är mycket för mat - det vet ni vid det här laget. Mitt dagliga kostintag består till stor del av tacobröd, proteinpudding och keso. Jag skyr matlagning som pesten, och kommer förmodligen aldrig börja laga mat. Men jag uppskattar ändå att äta ute då och då, och där står asiatisk mat högst på listan. Ramen, sushi och friterade godsaker. Dessvärre finns det väl bara ett riktigt bra sushi-hak här i Örebro, där en måltid kostar en halv månadslön. Väl värt pengarna, säkerligen, men ändå svårt att motivera ett besök när en lever på CSN.

Igår kväll vattnades det rejält i mungipgerna när jag tittade på den superhyllade Jiro Dreams of Sushi. En dokumentärfilm om Jiro och hans restaurang i Tokyo - som är världens bästa sushi-restaurang. Tre Michelin-stjärnor, och där en måltid som tar mellan 10-15 att äta går på tre tusen kronor. Filmen berättar lite om hans liv, och hur hans söner ska ta efter hans arbete när han inte längre kan arbeta (i dokumentären är han 85 bast, men jobbar fortfarande). Samt allt arbete som pågår bak i köket - all förberedelse för att få till denna makalösa sushi. Jag kan verkligen rekommendera filmen för er som inte sett den ännu, den påminner väldigt mycket om det briljanta Chef's Table på Netflix.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus