Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Längtar efter Moonlighter som släpps på måndag

Längtar efter Moonlighter som släpps på måndag

På måndag släpps ett spel som jag har sett fram emot väldigt länge nu. Moonlighter heter det, och kan väl närmast beskrivas som ett roguelike-spel (så sjukt trött på denna term), där du slåss mot monster i diverse grottor på nätterna - och på dagarna driver du en butik där du säljer allt du lastat på dig från nattens äventyr.

Det rör sig om ett Kickstarter-finansierat spel, och av det lilla jag sett från Moonlighter i rörelse ser det mycket lovande ut. Utsökta animationer blandat med en lekfull design som påminner lite om den i Hyper Light Drifter. På måndag släpps det på Steam för runt 200 kr. Ska du spela?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Sista veckan med beställningsfilmen

Nu är det bara ett par dagar kvar tills vår beställningsfilm om naturlivet i Örebro ska vara inlämnad. Det är fortfarande mycket färgkorrigering kvar, samt att vi behöver lägga in informationstext på utvalda ställen i filmen. Idag så hade vi en skådespelare på plats som läste upp ett par dikter som ska försöka knyta samman narrativet på ett bra sätt, och just nu känns det väldigt bra. Extra kul är det också för att en av dikterna är skrivna av mig själv, och det verkar som att just denna kommer att användas i filmen på grund av att de andra har lite upphovsskydd runtomkring sig.

Jag har bloggat om det innan, men denna film kommer jag att kunna visa upp, till skillnad från vår kortfilm som har diverse rättsliga stenblock som hindrar mig från att länka runt den på nätet. Så om en dryg vecka bör den vara färdig. Då tar jag äntligen en kortare semester från plugget innan sommarjobbet drar igång i mitten på juni.

Sista veckan med beställningsfilmen

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Future Islands - riktigt bra poprock

Future Islands - riktigt bra poprock

Jag har haft lite av en musiktorka senaste veckan, inte riktigt hittat något nytt att lyssna på. Men det var tills jag upptäckte Future Islands i samband med att de ska spela ihop med The National i Göteborg, om några veckor. En spelning jag ser otroligt mycket fram emot, och nu har jag ännu en anledning till att längta ännu mer. Future Islands är väl i mångt och mycket ett popband med ett väldigt tydligt elektroniskt trumkit som definierar många låtar.

The Far Field som släpptes förra året är fin. Även Singles från 2014 låter kanon. In och lyssna här om du tycker att det låter intressant.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Frustrerande att lära sig nya tekniker kring målning

Jag har ju sedan några år tillbaka "anammat" en teckningsstil där jag ritar med väldigt skarpa linjer, och skuggor. Det funkar inte alltid, men överlag så tycker jag att jag börjar falla in i det ganska naturligt när jag påbörjar en ny tavla. Men det blir också fruktansvärt tråkigt. Många av mina bilder upplevs som platta och livlösa, och får inte riktigt den där stunsen som jag gärna vill ha.

Därför fick jag för någon vecka sedan för mig att börja rita med olja, digitalt i Photoshop då. Jag laddade hem ett paket med penslar och började leka runt. Direkt upptäckte jag att jag var inne och nosade för mycket på detaljer, vilket resulterade i att många målningar blev för skrikiga och jobbiga att titta på. Istället gick jag ut på nätet och började kolla på lite guider om hur man bör måla med olja. Så jag började att måla med stora penseldrag kompositioner och hur objekt ska vara placerade. Sedan försöker jag väl på något sätt fånga det som gör ett objekt levande, och inte snöa in för mycket på detaljer.

Här nedan är bara en liten snabb målning jag håller på med för tillfället. Har suttit hela veckan och försökt få till någonting vettigt, och detta är den första bilden som jag verkligen är nöjd med. Även om det är mycket kvar att göra.

Frustrerande att lära sig nya tekniker kring målning

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Vill ha nyversionen av Dark Souls nu

Vill ha nyversionen av Dark Souls nu

Nu är det ju bara lite över en vecka kvar tills re-master:n av Dark Souls landar på butikshyllorna. Personligen kommer jag nog köpa Switch-versionen. Dock inte för att kunna spela bärbart - att spela Dark Souls på en sådan pass liten själv är ju lika med självmord. Mest för att min Switch har stått och samlat damm i snart ett halvår, så jag känner att jag måste ge Nintendos lille lymmel lite väl behövd kärlek.

Dark Souls är ett av mina favoritspel, typ någonsin. Jag minns med värme (och en hel del hat) den vårdag när jag äntligen köpte spelet för sisådär sex år sedan nu - och spenderade hela det nästkommande dygnet med att smiska på skelett och andra ohyggligheter. Visst kommer spelet säkerligen kännas gammalt vid det här laget, men för en gångs skull vill jag bara uppleva den härligt nostalgiska känslan kring ett spel som betytt mycket för en.

Kommer du att köpa Dark Souls till Switch?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus