Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Är Ron Howard är en själlös regissör?

Är Ron Howard är en själlös regissör?

Då vi har en miljard uppsatser och dylikt att göra inför sista veckan på kursen har jag tyvärr inte hunnit att se Solo: A Star Wars Story ännu. Av de recensioner att döma, både från kollegor och utomstående verkar det ju vara en helt okej rulle. Men det är inte Solo-filmen jag vill rikta mig mot nu, utan mer åt Ron Howard - och hans roll som regissör.

Han är på många sätt en kompetent filmskapare. Han gör filmer som är sammanhängande, cinematiska och välgjorda. Rush är en fantastiskt snygg film. Frost/Nixon en kompetent politisk dramafilm. Änglar och demoner är spännande och välspelad. Men jag kommer inte ifrån det faktumet att merparten av hans filmer saknar själ - det finns liksom ingenting där som sticker ut. När jag ser en Alfonso Cuarón-rulle vet jag att jag kommer få ta del av ett makalöst fint kameraarbete, ser jag på en Nolan-film utgår jag ifrån att fotot är kallt och svinsnyggt, med en komplex berättelse. Med Ron Howard får jag bara en kompentent, och oftast välspelad rulle. Men inte så mycket mer än så.

Jag vet ju om att hur svårt det är att få sin vilja igenom när man arbetar inom film. Oftast är det hundratals människor som ska säga sitt innan du ens kan ändra en dialogscen. Men med tanke på att Howard har arbetat i Hollywood sedan åttiotalet finner jag det högst osannolikt att han inte skulle kunna ha en övervägande roll i de beslut som tas under en produktion. Meningen med det här inlägget är absolut inte att hata på Howard, jag önskar han all lycka och framgång med sitt filmskapande, men jag kommer inte ifrån tanken att jag tycker att många av hans filmer känns livlösa och platta. Håller du med?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Kan inte ta mig igenom Inland Empire

Kan inte ta mig igenom Inland Empire

För någon vecka sedan bloggade jag ju om hur mycket jag uppskattar David Lynch, som är och förblir en av modern tids absolut bästa regissörer. Jag har sett alla gubbens filmer. Förutom Inland Empire. Jag vet inte riktigt varför, men har aldrig känt för att se en tre timmar lång psykadelisk rulle filmad med en DV-kamera. Under den gångna veckan har jag försökt att åtgärda detta hål i min populärkulturella kunskapsbank - utan större resultat.

Jag började att titta på filmen i måndags, och kom väl ungefär en kvart in i filmen innan jag somnade. Detta mönster har repeterats under veckan, och jag kan verkligen inte förmå mig själv att se färdigt Inland Empire. Den är bara för konstig, och för ologisk. Tyvärr. Jag älskar David Lynch, men detta är förebaskat svårsmält. Antigen är det för att jag är i helt fel sinnesstämning eller så ogillar jag bara filmen. Ikväll ger jag ett sista försök att se färdigt den, annars ger jag upp. Gillar du Inland Empire?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
John Bain (Totalbiscuit) är död

John Bain (Totalbiscuit) är död

Cancer är verkligen obehagligt. Flera av mina barndomsvänner har dött i sjukdomen genom åren, och fler lär det väl bli. Jag hörde en professor säga något i stil med att min generation inte kommer dö av ålder, utan det är cancer som kommer norpa de flesta av oss då forskningen går så pass långsamt. Usch. Nu har gaming-profilen Totalbiscuit dött efter en lång tids kamp mot sjukdomen. Det har ju gått väldigt upp och ner för honom, men det senaste jag hörde var att han var på bättringsvägen - men det räckte inte hela vägen.

Jag har följt Bain under en väldigt lång tid. Uppskattade verkligen hans World of Warcraft-videor och sina mycket utförliga recensioner av PC-spel. Lyssnade även på hans podcast för några år sedan. Cancer suger, du kommer vara saknad John Bain.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Så satans trött på alla "uppdaterade villkor-mejl" från olika företag

Så satans trött på alla "uppdaterade villkor-mejl" från olika företag

GDPR-lagen träder ju i kraft under morgondagen, vilket bland annat innebär att företag och organisationer inom EU måste följa särskilda regler när det kommer till lagring av personuppgifter, typ. Detta har inneburit att i princip varje företag som du har handlat på online spammat ut olika mejl med uppdaterade användarvillkor. Och jag överdriver inte när jag skriver att jag seriöst fått uppemot 50 mail idag, om exakt detta. För att inte tala om de hundratals som skickats ut under de senaste veckorna. Jag. blir. tokig.

Min mobil vibrerar konstant i fickan, och jag var så nära att bara drämma den i backen under lunch efter att telefonen vibrerat konstant i en minut tack vare allt spam. Jag fattar ju att företagen måste uppdatera villkoren, men att 80% av dem väljer att göra det dagen innan lagen blir giltig känns bara idiotiskt.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Längtar efter Moonlighter som släpps på måndag

Längtar efter Moonlighter som släpps på måndag

På måndag släpps ett spel som jag har sett fram emot väldigt länge nu. Moonlighter heter det, och kan väl närmast beskrivas som ett roguelike-spel (så sjukt trött på denna term), där du slåss mot monster i diverse grottor på nätterna - och på dagarna driver du en butik där du säljer allt du lastat på dig från nattens äventyr.

Det rör sig om ett Kickstarter-finansierat spel, och av det lilla jag sett från Moonlighter i rörelse ser det mycket lovande ut. Utsökta animationer blandat med en lekfull design som påminner lite om den i Hyper Light Drifter. På måndag släpps det på Steam för runt 200 kr. Ska du spela?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus