Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Sugen på att börja med 3D-skulpturer

Sugen på att börja med 3D-skulpturer

Det finns ju flertalet mjukvaror att använda sig av när det kommer till att modellera 3D-figurer. ZBrush är ett av de största, men också det dyraste. Nio tusen spänn får du betala för en licensnyckel, vilket så klart är en hiskeligt hög summa för en fattig student.

Anledningen till att jag snöat in på just detta är nog mest för att jag är nyfiken på att få in en riktig fot i "Concept art-branschen", och de flesta jag pratat med uppger att 3D-modellering nästan är ett krav för många av de stora företagen. Samt att det kan vara otroligt användbart om man vill arbeta med att göra karaktärsdesign inom spelbranschen. Frågan är bara den om jag verkligen kan lägga så mycket pengar på ett datorprogram. Är det någon här på sajten som erfarenhet av ZBrush eller Blender som är ett annat populärt program?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Nya uppdateringen av No Man's Sky ser svinbra ut

Nya uppdateringen av No Man's Sky ser svinbra ut

Jag var ju knappast ensam om att tycka att No Man's Sky var en enorm besvikelse när det släpptes för cirka två år sedan. Spelet sågades längs med fotknölarna av både kritiker och konsumenter. Hello Games hade manipulerat det material som fanns i förhandsmaterialet så pass kraftigt att den riktiga produkten inte ens var i närheten av det man lovat. No Man's Sky var en rejäl sörja helt enkelt, på alla tänkbara sätt.

Hello Games har dock varit duktiga på att lyssna på fansen, och med jämna mellanrum släppt stora uppdateringar till spelet. Igår släpptes det en trailer för patchen som ska implementeras nästa vecka, utifrån det vi kan se i trailern verkar det nästan röra sig om ett helt nytt spel. Nytt tredjepersonspespektiv, bättre grafik och mer innehåll. Men men, det är ju svårt att veta vad som faktiskt kommer att vara tillgängligt nästa vecka då Hello Games ljugit oss spelare rakt upp i ansiktet förr. Jag hoppas verkligen att detta är uppdateringen som gör No Man's Sky till det spel som det borde ha varit från början.

Ska du spela?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Snälla, ge mig en re-make på GTA IV

Snälla, ge mig en re-make på GTA IV

Det femte GTA-spelet var fint på väldigt många sätt. Coolt berättande, snygg grafik och fantastiska karaktärer. Den viktigaste komponenten i ett GTA-spel måste ju ändå vara staden i sig, och Los Santos tilltalade mig inte alls. Los Angeles som Los Santos är baserad på kanske är en av världens mest överskattade städer, och därför hade jag svårt att finna någon typ av njutning där jag gled runt med en glansig lowrider i de sunkiga ghetto-områdena kring stadens utkanter.

GTA IV utspelar sig ju i ett fiktionellt New York, vilket jag älskar på alla tänkbara sätt. Visst är huvudkaraktären Niko Bellic en av de tråkigaste i serien, men figurerna som han interagerar med är desto bättre. Vem kan inte älska Brucie, den steroidpumpade och söndertjackade gangstern som är baserad på "FPS-Doug" från Pure Pwnage. Och vem kan inte älska att glida runt i Manhattan en regnig natt med en melankolisk jazzlåt som sjuder genom bilens högtalarsystem? Tyvärr så finns ju inte GTA IV att spela på varken PS4 eller Xbox One. Det finns ju en PC-version dock, men som fortfarande är ordentligt buggig och icke optimerad. Snälla Rockstar ge mig en ordentlig re-make till dagens konsolor. Jag kommer stå där först i kön när det släpps.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Magkatarr-anfallet från helvetet

Magkatarr-anfallet från helvetet

Jag lider ju av så kallad magkatarr, vilket innebär att med ojämna mellanrum så får jag "attacker eller "anfall". Detta skapar enorma smärtor i magen, så illa att jag ligger och skriker och gråter för att det gör så pass ont. Det känns ungefär som att bli sparkad i magen konstant i fem timmar. Och ingenting hjälper. Jag har varit inne på akuten flera gånger, men läkaren konstaterar varje gång att det inte är något att oroa sig för - trots att jag knappt kan prata på grund av den enorma smärtan.

Anfallen kommer mer frekvent när jag äter fet mat, därför undviker jag att äta all form av pizza och skräpmat. Och korkad som jag är smällde jag i mig ett par cheeseburgare igår kväll, som resulterade i en av de värsta nätterna i mitt liv. Jag kallsvettades, skrek, grät och spydde som en galt flera gånger under natten, för att sedan gladlynt bege mig till redaktionen på mitt sommarjobb klockan åtta. Nu är de värsta smärtorna över, och jag kan gå och röra mig som en normal människa. Tills nästa anfall. Om du har några tips angående detta är jag högst mottaglig! Har prövat det mesta, men inget hjälper som sagt. Jag går verkligen och oroar mig för nästa gång detta ska ske.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Längtar så sjukt mycket till Sekiro: Shadows Die Twice

Längtar så sjukt mycket till Sekiro: Shadows Die Twice

Åsikterna går ju isär ganska rejält här på redaktionen kring From Softwares spel. Jag håller Bloodborne som ett av de absolut bästa spelen denna konsolgeneration, men får dagligen utstå diverse skällsord från både Mäkki och Pedro som menar på att det är ett ganska sladdrigt och ojämnt spel. Men jag älskar Bloodborne, så är det bara. Spelade ganska nyligen igenom det för tredje gången, och nu är jag i full gång med att spela Dark Souls.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som att jag blir så indragen i dessa spel. Kanske har det att göra med världsbyggandet, och att du som spelare försätts i en sådan otroligt utsatt situation där du inte har en aning om hur du ska agera inför varje ny fiende. Sedan är jag ju svag för japaner som tolkar västerländska fantasy - det blir i många fall väldigt bra. Det ska därför bli intressant att se hur From Software lyckas med Sekiro: Shadows Die Twice, som utspelar sig i det feodala japan, med en fantasy-twist såklart. Det blir ju lite deras hemmaplan, på något sätt. För mig finns det bara två spel på horisonten just nu, det är Red Dead Redemption 2 och Sekiro. Gillar ni From Softwares spel lika mycket som jag?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus