Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Filmtips - Beyond the Black Rainbow

Filmtips - Beyond the Black Rainbow

Om du gillade filmen Mandy med Nicholas Cage som kom tidigare i år kommer du med största sannolikhet att älska Beyond the Black Rainbow, av samma regissör. Panos Cosmatos är en av de mest intressanta filmskaparna där ute om du har något som helst intresse för indiefilmer. Hans sätt att blanda tung elektronisk musik med det otroligt stilsäkra fotot gör att jag inte kan annat än älska hans filmer.

Beyond the Black Rainbow är som en uppumpad David Lynch-film blandat med fotot från typ Drive eller Only God Forgives. Jag har typ ingen aning om vad den handlar om mer än att någon halväcklig gubbe utför diverse experiment på en kvinna i någon facilitet som ser ut som övergivna "sets" från 2001: A Space Odyssey. Det är flummigt, snyggt och rätt obehagligt emellanåt. Jag tror inte att det är en film som det är meningen att du ska förstå - det är bara en resa ner i galenskapen. Ha dock i åtanke att detta är en långsam film. Mycket, mycket långsam. Men gillade du Mandy och det unika bildspråket lär du digga Beyond the Black Rainbow.

Facebook
TwitterReddit
The Chilling Adventures of Sabrina är supermysigt

The Chilling Adventures of Sabrina är supermysigt

Jag är ju rätt partisk här eftersom jag kanske är Sveriges största fan av originaleserien från nittiotalet. Sabrina var min sylt, så att säga. Jag har spendert otaliga timmar framför denna lökiga sitcom-serie under mina tidiga tonår efter skolan.

Netflix-versionen av Sabrina är dock någonting helt annat. Och det måste den nog vara. TV-serien är betydligt mörkare, samtidigt som den behåller en del av lekfullheten från originalet. Sabrina spelas av Kiernan Shipka som vi känner igen som Drapers unge i Mad Men. Hon gör ett utomordentligt bra jobb som tonårshäxan, där hon är både sårbar och stark. Hon är kanske ingen Melissa Joan Hart. Men vem är?

Det som lockar mig mest med nyversionen av Sabrina är dock den kusliga och mysiga stämningen. Det är som att kliva in i ett Halloween-inspirerat avsnitt av valfri TV-serie. Fullt med lövklädda gator, pumpor och lummig belysning. Dock kan jag störa mig en aning att det ligger något slags filter som skapar ett väldigt litet skärpedjup, vilket gör att en del scener enbart upplevs som suddiga. Men en liten petitess i en annan så pass bra TV-serie. Nu ser jag fram emot julspecialen och en eventuell säsong två.

Facebook
TwitterReddit
Hur kan Tetris vara ett av årets bästa spel?

Hur kan Tetris vara ett av årets bästa spel?

Tetris är väl filmens motsvarighet till Star Wars. "Alla" har sett de gamla filmerna, växt upp med dem, och älskat dem hårt och innerligt. Samma sak med Tetris. Vem har inte under någon gång under sitt lev försökt placera de olika blocken för att bilda rader, eller "stacks".

Jag har nog inte tänkt på Tetris på säkert tjugo år. Inte förrän i veckan då många i min bekantskapskrets började yra om Tetris Effect och hur magiskt de upplevde spelet. Det rör sig alltså om en superslick och uppdaterad version av det gamla spelet, komplett med ett supermysigt soundtrack och grym estetik. Ja, grym estetik. Det är skaparna bakom Rez som gjort Tetris Effect, och det märks. För mig är det mer en audiovisuell upplevelse snarare än ett faktiskt spel. Visst, det är Tetris i grund om botten. Det kommer du inte ifrån. Men när jag sitter där i soffan och kommer in i "zonen" samtidigt som jag blir fullständigt bombarderad av det visuella spektaklet är det svårt att inte bli hänförd. Det är nästan som någon typ av meditation.

Och vem hade trott det. Att Tetris Effect skulle gå och bli ett av årets bästa spel tillsammans med Red Dead Redemption 2 och Monster Hunter: World. Jag vet att 370 kr kan låta mycket för Tetris. Men det är så mycket mer än ett gammalt hederligt Tetris med alla de nya spellägena och den zen-liknande upplevelsen. Jag älskar Tetris Effect.

Facebook
TwitterReddit
Ulf Lundell din kunggubbe

Ulf Lundell din kunggubbe

Jag vet inte vad är med mig och svenska gubbar. Ena dagen blir jag som besatt av Leif Persson när han sitter där i Skavlan och romantiserar sitt alkoholmissbruk. Andra dagen är det gamla intervjuer med Cornelis Vreeswijk på Youtube som gäller. Jag har nog alltid haft ett par gubbar sedan tonåren som jag snöat in på. Thåström, Winnerbäck, Wiehe osv. Jag vet inte hur det kommer sig, men jag tror att när kända personer kommer upp i en viss ålder slutar de helt enkelt bara bry sig - och deras åsikter blir helt ofiltrerade. Och det lyser igenom i både musik och intervjuer. Det kan så klart vara både bra och dåligt, men det finns någonting där.

Nu är det Uffe Lundell som jag helt enkelt inte kan släppa. Jag har i princip aldrig hört en låt av honom utöver Öppna landskap och Kär och galen, men efter att Sigge Eklund spelade upp Nådens år i sin podcast med Schulman blev jag som besatt. Har mer eller mindre betat av hela hans musikbibliotek på Spotify, och det har inte gått många minuter då jag inte har lyssnat på Uffe under den gångna veckan. Att jag inte har hittat den här jäveln tidigare. Det är som en svensk Brunce Springsteen, ungefär. Gillar du Uffe?

Facebook
TwitterReddit
Diablo: Immortal-debaklet är störtlöjligt

Diablo: Immortal-debaklet är störtlöjligt

Förra veckan på Blizzcon så utannonserades mobilspelet Diablo: Immortal - till i princip ingens förtjusning. Det var ett klumpigt snedsteg av Blizzard att låta spelet ta så mycket plats på mässan, och ibland undrar jag om de börjar tappa greppet om verkligheten, och vad deras fans egentligen vill ha. Men det är en större fråga, som jag inte kommer att skriva om här.

Men saken är ju så här. Du behöver inte spela Diablo: Immortal. Blizzard har redan sagt att de arbetar på flertalet andra Diablo-projekt, och kalla mig optimistisk men Diablo 4 är tveklöst under utveckling. Tveklöst. Det rykas till och med om att de ska utannonsera det inom kort. Och Blizzard gick ut innan mässan och meddelade att det fjärde spelet inte skulle visas upp. Så vad är det egentligen folk gnäller på? De flesta av oss visste på förhand att det inte skulle visas, det är under utveckling med största sannolikhet, och du behöver ju verkligen inte spela det om du är så mot mobilspel.

Gör du en sökning på Diablo: Immortal på Youtube får du upp en gedigen lista med videor över folk som lipar och gnäller över att de vägrar köpa spelet när det släpps. Är det bara jag som verkligen inte ser problemet med utannonseringen? Förutom att Blizzard borde ha gett spelet betydligt mindre plats på mässan. Jag är inte överlycklig över ett mobilt Diablo-spel. Men jag kommer med största sannolikhet att testa det. Och gillar jag det inte så släpper jag det och går vidare. Som en vuxen människa.

Facebook
TwitterReddit