Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Årets mest efterlängtade TV-serie är här!

Årets mest efterlängtade TV-serie är här!

Som stavas Maniac. Med namn som Jonah Hill, Emma stone och Justin Theroux. Petter bloggade ju för några dagar sedan om det tomrum han kände efter att den genombriljanta Sharp Objects avslutade sin första säsong. Och jag håller med, ingen annan serie på bra många år kan ens mäta sig med denna.

Men nu har äntligen Maniac landat på Netflix, och jag är så genompeppad att jag nästan skrek av entusiasm när jag upptäckte att den låg ute för allmän beskådan. Cary Joji Fukunaga och Patrick Somerville ligger bakom TV-serien. Fukunaga har tidigare varit och producerat första säsongen av True Detective, och Somerville har skrivit flertalet avsnitt till The Leftovers, världens bästa TV-serie, alla kategorier. Samt att Justin Theroux är en av mina absoluta favoritskådespelare. Så det är med rätt höga förväntningar jag går in med vid det här laget. Förhoppnings levererar Manic högkvalitativ underhållning som är något utöver det vanliga. Återkommer med intryck när jag sett ett par avsnitt. Ska du se Maniac?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Så stressad just nu att jag drömmer om Karl Marx

Så stressad just nu att jag drömmer om Karl Marx

Vanligtvis brukar jag klämma in i alla fall ett par avsnitt av en TV-serie eller en film per kväll, som jag sedan bloggar om. Men efter att ha påbörjat kandidatkursen på mitt program har jag i princip inte haft någon tid över. All min vakna tid har jag tillägnat studierna. Det är väldigt mycket just nu. De senaste veckorna har jag inte tagit ledigt mer än ett par timmar här och där. Annars har jag suttit och råpluggat filosofi. Allt som snurrar i mitt huvud just nu är teorier om diskurser och hur ideologier byggs upp i samhället. I natt drömde jag till och med om Karl Marx. Karl Marx!

Jag tror jag fick lite av en chock när vi fick från ett i mångt och mycket praktiskt studieår till tung teori med mycket avancerad läsning. Men det ska nog gå vägen. Just nu är jag så sönderstressad att jag inte vet vart jag ska ta vägen bara. Och det har väl inte bara att göra med studierna. Imorgon ska jag i alla fall försöka ta en ledig dag och glo ikapp lite TV-serier och ett par filmer. Tacka gud för det.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Nicholas Cages nya film var...

Nicholas Cages nya film var...

Speciell, minst sagt. Mandy är regisserad av Panos Cosmatos med ingen mindre än Nicholas Cage i huvudrollen. Den är speciell i den mån att det knappast rör sig om en narrativdriven film. Jag vet knappt vad en handlar om mer än att ett par monster kommer och rövar bort Nicholas Cage fruga, och han ska hämnas på dem. Mandy innehåller inte heller särskilt mycket dialog och förlitar sig mycket på det visuella spektaklet som upptar bilden. Och vilket spektakel det är. Kalla filmen pretentiös om du vill - men du kommer inte från det faktum att Mandy är en av årets snyggaste filmer. Svincoola ljuseffekter och neondränkta skogar fungerar väldigt bra för mig. Lägg även på ett makalöst bra soundtrack av Jóhann Jóhannsson så är du hemma.

Jag fattar att Mandy inte är för alla, men jag uppskattade den ändå. Men då gillar jag ju långsamma och "poetiska" filmer. Dock så ska det väl tilläggas att Mandy har en hel del ultravåld i sig, för den som gillar sådant.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Better Call Saul fortsätter att briljera

Better Call Saul fortsätter att briljera

Nu är vi lite mer halvvägs in i den fjärde säsongen av Breaking Bad-avstickaren. Bortsett från ett avsnitt som var sisådär fortsätter TV-serien att leverera högkvalitativ underhållning vecka efter vecka. Mike och Gus fortsätter med att ta ännu mer plats i avsnitten, vilket uppskattas. Men fokus ligger hela tiden på Jimmy och Kims relation - och hur den sakta men säkert börjar krackelera. Denna relation är fortfarande den mest spännande aspekten i TV-serien, främst med tanke på att vi vet att Kim inte är med i Breaking Bad. Så hennes öde är verkligen helt och hållet obestämd för åskådaren. Dör hon? Hamnar hon i fängelse på grund av Jimmy? Vem vet. Förmodligen får vi svar på det i nästa säsong som sägs bli den sista.

Kollar du fortfarande på Better Call Saul?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
En vecka av kontroverser i filmvärlden

En vecka av kontroverser i filmvärlden

Jag har blivit kritiserad här på sajten många gånger för mina åsikter, och vid något tillfälle blivit kallad för "rasismens fanbärare". Finner detta otroligt roande då mitt hjärta ligger mer vänster än åt höger. Med det sagt börjar jag lessna rejält på denna polulistiska trend inom Hollywood nu, där bolagen lägger ett väldigt stort fokus på att kvinnor och etniska minoriteter ska lyftas fram.

Okej, så här. Jag har inga som helst problem med att ett kvinna (oavsett ursprung eller sexuell läggning) får en huvudroll i en film. Självklart inte. Tvärtom snarare. Det är bra att filmindustrin vågar bjuda in mer kvinnor och tjejer. Det jag har problem med är när det görs på fel sätt. Som i exempelvis nya Ghostbusters och Ocean's 8. När man gör ett slags politiskt ställningstagande genom att enbart rikta in sig på en "annan" publik, för att följa den rådande tidsandan. Nu snackas det ju om att ingen mindre än Michael B. Jordan ska spela Stålmannen. I mina ögon ett rätt underligt val. Visst är Jordan en oerhört skicklig skådespelare, och jag älskar hans insats i Fruitvale Station och Creed. Men någon Stålmannen är väl ändå inte? Och det känns enbart som att Warner Bros. har övervägt honom på grund av att han är svart.

Sen hela debatten kring Ciri, och att "showrunnern" har gått ut med att de vill rollsätta en asiatisk eller svart kvinna. Det är bara så klumpigt. Jag kan absolut förstå om de under "castingen" upptäcker att just en kvinna av en etnisk minoritet i USA skulle fungera väldigt bra i rollen. Men när man direkt öppet går ut och säger att man enbart är intresserad av en icke vit kvinna upplever jag som populistiskt. Denna populistiska tidsanda som råder för med sig så mycket hat, men samtidigt kan det ju vara bra också. För tio år sedan vore det ju helt otänkbart att ha kvinnliga huvudkaraktärer i ett spel. Idag tack vare folk som Anita Sarkeesian (oavsett vad du tycker om henne) ser klimatet väldigt annorlunda ut, för att hon vågade ta debatten. Det känns inte lika krystad i spelvärlden heller, där är det ingen stor grej om en kvinna är huvudkaraktären. I filmvärlden blir det dock världens rabalder då hela produktionen ska handla om just detta. Men jag vet inte, kanske behöver vi bara ha ett par år till av dessa kontroverser tills det blir normaliserat.

Vad tycker du om denna trend inom Hollywood?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus