Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Battlefield V och recensionen...

... som kommer på fredag. Jag är precis hemkommen efter två intensiva dagar med EA, Dice och Battlefield V. Jag har spelat många och långa svettiga matcher, sittandes på en otroligt obekväm pall, inför recensionen som alltså dyker upp imorgon. Om du undrar hur Battlefield V kan mäta sig mot årets superba Call of Duty ska du såklart se fram emot recensionen. Jag kan inte säga mycket mer än att jag har spelat och i skrivandes stund väntar på att ladda ned spelet på min PC för att fortsätta kika på innehållet.

Den 9/11 läser du recensionen!

Battlefield V och recensionen...

Har satt jag på en pall, och spelade.

Facebook
TwitterReddit
Power-Up (9) / Beta-bonanza

Power-Up (9) / Beta-bonanza

This post is tagged as: Power-Up

Power-Up fortsätter, vi hade ett litet uppehåll på sensommaren men är sedan en vecka tillbaka med purfärska avsnitt. Konceptet är fortfarande detsamma, jag och Mahoney Holmberg träffas upp i studion, pratar spel (och annat strunt) och då och då har vi med oss någon gäst från redaktionen. Under hösten och vintern kommer vi varva ett par speciellavsnitt med den vanliga veckouppdateringen och framförallt försöka lura in Hegevall för att prata sensuella detaljer om sin extremtjusiga racingrigg, Mäki ska få tipsa om hur man blir "k1ngen" på Black Ops 4 och Henric och Kenny ska få summera serieåret. Allt blandat med spelnyheter, Mathias galna tävlingar och sedvanligt svammel. I veckans avsnitt pratar vi Black Ops 4, Generation Zero, Overkills the Walking Dead och Red Dead Redempton 2 (ett spel som vi definitivt kommer tillbaka till nästa vecka) och ett par utvalda nyheter som rör den bransch vi så innerligt älskar.

Avsnitt 9

Den stora skillnaden mellan före sommaren och nu är vi höjer tempot en aning, Power-Up är nu en podcast som kommer en gång i veckan, onsdagar för att vara exakt, och planen är att det ska fortsätta så den närmsta tiden åtminstone. Vi har inga storslagna planer på att göra några större förändringar med formatet, men vi hoppas såklart att du fortsätter lyssna och vi är extremt öppna för feedback för att fortsatt kunna forma innehållet efter det som önskar. Nästa vecka får vi besök av redaktionens bäste västkustare André Wigert och det vankas halloween-avsnitt med allt vad det innebär. Onsdagar - Lilllördag med Power-Up, alltså.

En teknisk uppdatering: Vi har bytt hosting från Soundcloud till Podbean, detta påverkar dig inte om du prenumererar via tjänster som Itunes eller Pocketcasts (eller liknande) men om du brukade lyssna via Soundcloud kommer det inte upp fler avsnitt där från och med idag. Du hittar podcasten antingen via PodBean eller att söka i den appen du vill använda eller klistra in den här länken: https://grpowerup.podbean.com/feed.xml

Tack för att du lyssnar!

Facebook
TwitterReddit

Call of Duty: Black Ops 4 underhåller kungligt

Jag ska vara helt ärlig här. 100% sanning. Ena handen på bibeln och allt det där. Jag trodde inte att Activision skulle kunna pula in Battle Roayle i den årliga upplagan av Call of Duty utan att få det att kännas malplacerat. Jag hade ordentligt fel. Call of Duty: Black Ops 4, och framförallt spelläget Blackout är riktigt, riktigt, riktigt bra. De intensiva duellerna från exempelvis PlayerUnknowns Battlegrounds finns kvar men samtidigt är spelbarheten, kvickheten och responsen exakt lika bra som den alltid är i Call of Duty och det passar den mer öppna strukturen perfekt. Jag har sakta avancerat fram över övervuxna majsfält, gjort vansinneshopp med fyrhjuling och sprängt helikoptrar på vägen mot den åtråvärda förstaplatsen (som jag inte sett röken av ännu) och praktiskt taget älskat var eviga sekund av det.

Black Ops 4 är en mångt mer polerad produkt än vad vid är vana med i Battle Royale-genren (Fortnite exkluderat) och all tvekan jag hade hade från början är helt utbytt mot förundran. Det verkat så enkelt, så självklart. Battle Royale passar Call of Duty som handen i handsken, jag vill konstant spela en match till hela tiden och rätt var det är måste jag hoppa in i duschen och äta frukost för klockan är 07:00 och jag ska till jobbet - det var längesen ett flerspelarläge fick mig att fastna på det sättet. Visst, spelmotorn känns rätt gammal vid det här laget och avsaknaden av en kampanj gör den höga prislappen något svår att svälja, samtidigt fungerar allt, det flyter på (spelar på PC) och Blackout är rätt och slätt roligt.

Resten - det övriga som faktiskt finns med i Black Ops 4 - som vanlig multiplayer och Zombie-läget är också riktigt bra. Jag skulle vilja säga att Call of Duty aldrig har varit precis så bra som det är just nu, sett till hur det känns med vapen, förmågor och spellägen. Zombieläget roar kungligt, nya Heist-läget (som är som en kopia av Counter-Strike) är otroligt underhållande och allt från vapen till specialister känns genomtänkta, balanserade och roliga. Jag är nu mer intresseradd än någonsin på att se hur Call of Duty kommer att utveckla sig från år till år, men en sak är säker; Blackout är här för att stanna.

9/10

Call of Duty: Black Ops 4 underhåller kungligt

Facebook
TwitterReddit

Besviken på Apple...

Det företag som har varit klart mest intressant i teknikvärlden för egen del har återigen börjat dala. Jag har alltid använt Mac, eller ja, sen jag fick min första (bättre begagnade) snorgröna iMac där 1999. Det har varit det självklara datorvalet för all typ av privatanvändning jag har gjort med en dator och jag är i dag en slav under Apples gränssnitt och sammankopplade tjänster. Det säger sig självt då att Iphone alltid har varit en given kompanjon i vardagen också, sedan den första modellen lanserades i Sverige. Men nu räcker det för mig. Jag var en av de personerna som ivrigt försvarade Iphone X när det pratades om att innovationen uteblev. Jag resonerade det som att de ville fira sina tio år med en modell där skärmen och FaceID skulle få stå i fokus för att sedan innovera året därpå, alltså nu - jag hade fel.

Apple är tråkiga. Supertrista. Iphone XS och Max är höjden av antiklimax för mig. Visst, den större storleken på Max är bra, allt annat känns slappt, fantasilöst och oinspirerat. Jag funderar helt ärligt på att bara byta märke, skicka bort datorer, telefoner och klockor och börja om. Apple behöver komma tillbaka till det där hungriga företaget som vill ligga i framkant men som det ser ut nu är det långt kvar dit. Det obskyra priset är ju också sinnessjukt, men det är innovationen, eller bristen på den, som får mig att inte uppgradera i år. För första gången på tio år. Skärpning, Apple

Besviken på Apple...

Den har ju åtminstone inte 3,5mm-uttag, så det är ju bra.

Facebook
TwitterReddit

12 timmar Destiny 2: Forsaken

This post is tagged as: Destiny 2

Klockan 19:00 startade vi med expansionen igår, klockan 07:00 på morgonen gick jag och la mig. Första intrycket är bra, gedigen berättelse, bra mekaniska ändringar, roliga vapen (pilbågen rockar!), och det är tillsynes fullt med innehåll. Vi kom fram till slutdestinationen The Dreaming City, blev power level 500 och utklassade motstånd i Gambit på morgonen innan det var dags att ta en paus. Nu ska jag bara äta och duscha sen är det tillbaka till minst 12 timmar Destiny 2: Forsaken igen och spelar som en galen illbatting inför recensionen som kommer någon gång tidigt nästa vecka.

Har du börjat med Forsaken?

12 timmar Destiny 2: Forsaken

Ny feature: Klappa digital höna.

Facebook
TwitterReddit