Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Dags att ladda upp för Metro Exodus (1)

Nu är det mindre än en månad kvar till Metro Exodus släpps. Ett spel som verkligen ser snorhett ut. på alla sätt och vis. Jag ska villigt erkänna att jag inte är världens största fan av de tidigare spelen (2033 och Last Light, alltså) men å andra sidan minns jag inte heller exakt varför jag inte håller dem lika högt som många andra faktiskt gör. Det ska jag råda bot på nu, med start idag. Metro 2033 och Metro: Last Light (Redux) ska spelas igenom innan Metro Exodus kommer och precis för tre minuter sen startade jag upp det första spelet. Jag har läst böckerna, gillar atmosfären och tycker Exodus ser riktigt smaskigt ut och vill därför ge det rätt förutsättningar när det släpps den 15:e februari.

Återkommer med slutgiltiga betyg om någon dag och hoppar därefter rakt in i Last Light.

Dags att ladda upp för Metro Exodus (1)

Facebook
TwitterReddit

PC-versionen av Resident Evil 2 verkar riktigt fin

Det är kul att se att utvecklare faktiskt satsar hårt på PC som format nu för tiden. Borta är tiden då det var mer regel än undantag att PC-versionerna av storspel var halvdassiga konsolportar. Åtminstone för det mesta. Jag, precis som många andra, spelade "1-Shot"-demon till Resident Evil 2 här om dagen och slogs direkt av att Capcom verkligen lagt ner energi på PC-versionen. Massor av inställningar, möjligheter att pilla på allt och 21:9. Jag kommer absolut spela Resi 2 på PC, ingen tvekan. Spelet överlag? Känns spännande, tvåan är ett av mina favoritspel i serien och mängden nostalgi blandat med nya överaskningar kan bli precis hur bra som helst. Drygt en vecka kvar.

PC-versionen av Resident Evil 2 verkar riktigt fin

Facebook
TwitterReddit

Spelar Ace Combat 7

Preeeecis just nu faktiskt. Eller ja, jag gjorde det innan jag pausade för att skriva det här inlägget. Jag har precis spelat klart kampanjen och ska författa recensionen som du läser här på Gamereactor senare i veckan. Jag sparar givetvis alla intryck tills dess, men det är ändå makabert att det gått 12 år sedan Ace Combat 6 släpptes. 12 ÅR!

Spelar Ace Combat 7

Facebook
TwitterReddit

Skilsmässa mellan Activision och Bungie

Ja, även om det känns som en blixt från klar himmel var det kanske inte så oväntat ändå. Du har säkert inte missat det, årets hittills största händelse, Bungie och Activision skiljs åt. Det är stora nyheter som förmodligen kommer ha stora svallvågor för alla oss som är hutlöst investerade i Destiny 2 just nu. Den stora frågan är, vad kommer hända, hur kommer det hända och när kommer det hända? Det vet jag såklart inte, inte något av svaren. Jag vill dock säga att jag tror det här är både bra och dåliga nyheter, på det stora hela.

Vi vet att relationen mellan företagen förmodligen varit halvbra som bäst i typ åtta år nu. Acti och Bungie har garanterat haft dragkamper i många frågor och även om det i sig inte är ovanligt alls så verkar det ha tärt på relationen mer och mer. Bungie var ganska klara med sin ståndpunkt om att bli helt kontrollerade av sin utgivare efter uppbrottet med Microsoft och minns säkerligen hur smärtsam den processen var för företaget. Att nu gå indie igen kommer bli en utmaning, även om de faktiskt är en av världens största indiestudios. Vad framtiden innehåller vet vi inte, vi kan bara spekulera. Bungie själva lovar att leverera innehållet som är utannonserat till Destiny och eftersom de var måna om att behålla varumärket kan vi räkna med mer innehåll/fler spel framöver. Förra året gick även NetEase in med 100 miljoner dollar och med de pengarna ligger det säkerligen projekt i pipelinen också. Framtiden är oviss, men samtidigt spännande, alltså.

En sak jag vill kommentera på är dock den generella inställningen jag ser ute på internet just nu. Folk applåderar det faktum att Activision inte står bakom Bungies axlar längre. "Nu kan de äntligen göra bra spel". Det här tycker jag blir lite orättvist. Visst, Acti har inte världens bästa historia bakom sig, och jag tvivlar inte en sekund på att vissa beslut i Destiny 1/2 har fattats på grund av deras inblandning. Men, att beskylla dem för precis allt och tro att Bungie hade gjort allting bättre själva... det stämmer inte. Bungie är förmodligen mest ansvariga för de toppar och dalar som Destiny har gått igenom under åren och de hade skett med eller utan Activision. Jag tror inte vi hade haft Destiny som vi känner idag om inte Bungie hade hittat en utgivare som var beredd att slanta upp ordentligt, och det kan vi tacka Activision för. 500 miljoner dollar hade inte vem som helst kastat upp på bordet.

Massor av frågor återstår: Blir det ett Destiny 3? Vad händer med Destiny 2 på Battle.net? Vad ska Activision göra nu, utan ett live service-spel? Vad händer med de Playstation 4-exklusiva sakerna som finns idag? Som sagt massor av frågor som vi kommer få successiva svar på.

Skilsmässa mellan Activision och Bungie

Facebook
TwitterReddit

Razer Raptor

Visst, den är inte särskilt vacker egentligen. Miljontals färger kommer förmodligen leda till psykos. Å andra sidan brukar Petter säga att "fjårtizz-datta-saker" är som gjorda för mig - och det verkar stämma. Jag vill ha en Razer Raptor. Nej, jag ändrar mig. Jag vill ha två Razer Raptors. Synd att priset ligger på 7000 riksdaler, för en. Jag vet inte vad det är med mig just nu, har aldrig varit förtjust i Razers prylar innan, men efter briljanta telefoner och den sinnessjukt sexiga Razer Blade 15 är jag redo för mer Razer i mitt liv, uppenbarligen.

SPECS!

Razer Raptor

Facebook
TwitterReddit