Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Besviken på Apple...

Det företag som har varit klart mest intressant i teknikvärlden för egen del har återigen börjat dala. Jag har alltid använt Mac, eller ja, sen jag fick min första (bättre begagnade) snorgröna iMac där 1999. Det har varit det självklara datorvalet för all typ av privatanvändning jag har gjort med en dator och jag är i dag en slav under Apples gränssnitt och sammankopplade tjänster. Det säger sig självt då att Iphone alltid har varit en given kompanjon i vardagen också, sedan den första modellen lanserades i Sverige. Men nu räcker det för mig. Jag var en av de personerna som ivrigt försvarade Iphone X när det pratades om att innovationen uteblev. Jag resonerade det som att de ville fira sina tio år med en modell där skärmen och FaceID skulle få stå i fokus för att sedan innovera året därpå, alltså nu - jag hade fel.

Apple är tråkiga. Supertrista. Iphone XS och Max är höjden av antiklimax för mig. Visst, den större storleken på Max är bra, allt annat känns slappt, fantasilöst och oinspirerat. Jag funderar helt ärligt på att bara byta märke, skicka bort datorer, telefoner och klockor och börja om. Apple behöver komma tillbaka till det där hungriga företaget som vill ligga i framkant men som det ser ut nu är det långt kvar dit. Det obskyra priset är ju också sinnessjukt, men det är innovationen, eller bristen på den, som får mig att inte uppgradera i år. För första gången på tio år. Skärpning, Apple

Besviken på Apple...

Den har ju åtminstone inte 3,5mm-uttag, så det är ju bra.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

12 timmar Destiny 2: Forsaken

This post is tagged as: Destiny 2

Klockan 19:00 startade vi med expansionen igår, klockan 07:00 på morgonen gick jag och la mig. Första intrycket är bra, gedigen berättelse, bra mekaniska ändringar, roliga vapen (pilbågen rockar!), och det är tillsynes fullt med innehåll. Vi kom fram till slutdestinationen The Dreaming City, blev power level 500 och utklassade motstånd i Gambit på morgonen innan det var dags att ta en paus. Nu ska jag bara äta och duscha sen är det tillbaka till minst 12 timmar Destiny 2: Forsaken igen och spelar som en galen illbatting inför recensionen som kommer någon gång tidigt nästa vecka.

Har du börjat med Forsaken?

12 timmar Destiny 2: Forsaken

Ny feature: Klappa digital höna.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Det där om Forsaken...

This post is tagged as: Destiny 2

Jag har mottagit åtskilliga meddelanden som ser ut såhär: "KIM, HELVETI, vad tror du om Forsaken?" och jag vet att jag inte har tagit mitt ansvar här och yttrat ett endaste ord om megaexpansionen Forsaken till Destiny 2. Det finns såklart massor av orsaker till dig, både privata angelägenheter och rent arbetsmässiga, men jag har inte hunnit helt enkelt. Det har varit Gamescom och en massa annat. Nu, med mindre än ett dygn kvar är jag nästan redo att prata om mina förväntningar på Bungie. Studion som satsade alla sina kort på fel häst med Destiny 2 (sett till end game-innehåll) och som genom ett helt år behövt att städa upp efter sig själva och visat sin community att de verkligen menar allvar med att leverera en upplevelse som många kan kalla sin hobby.

Jag sitter i en märklig sits idag dock. Jag har nyligen varit hos Bungie och spelat delar av Forsaken och kan inte berätta mer om det innan imorgon klockan 19:00, så att lista olika förhoppningar och låtsas som att jag inte vet vissa saker blir ju tämligen menlöst här. Därför kommer jag inte göra det, idag. Men jag lovar att föra en slags Forsaken-dagbok, med start imorgon klockan 19:00 och sedan under de kommande intensiva speldygnen. Jag är dock otroligt taggad för att återigen få sugas in i allt vad Destiny är och hoppas att kommande veckor är fyllda av ren spelglädje.

Ska du spela, på PC eller PS4 - hojta så kan vi kötta i Gambit!

Det där om Forsaken...

"Det är dags, jag har kommit för att hämta dig."

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Devcom på Gamescom

This post is tagged as: GC 18

Själva Gamescom har inte riktigt börjat ännu. Men! Hela långa dagen har jag befunnit mig på det som kallas för "Devcom" en samling av mindre utvecklare och andra tillhörande människor till industrin där det hålls seminarium och visas upp spel. Det handlar givetvis mest om att knyta kontakter men vi lyckades spela ett par indiespel och knipa några intervjuer här och där. Imorgon 08:00 öppnar dock portarna och direkt där på morgonen ska vi bege oss till Microsoft för att få spana in höstens heta storspel och förhoppningsvis spela en hel del. Jag gissar på att jag imorgon kommer kunna bjuda på liter mer matnyttiga intryck samt en trave fräna bilder. Nu är jag dock svinigt trött och tänkte somna, sittandes.

Just! Jag träffade Cory Barlog och pratade skägg också. Det var skoj.

Schlaf gut!

Devcom på Gamescom

Bild 1: Kille som spelar spel
Bild 2: Annan kille som spelar annat spel
Bild 3: Någon form av agenda

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Nu drar vi till Gamescom!

This post is tagged as: GC 18

03:50 ringde klockan Ett par ynka timmar efter jag klev i säng. Upp, duscha, kolla väskan, borsta tänderna och sen slunga kroppen och tillbehör rakt in i taxin. Nu sitter jag på Arlanda och har precis köpt den sedvanligt dyra frukosten (348 riksdaler) och väntar på Lisa. Vi ska till Köln, Tyskland och Gamescom. Räkna med dagliga bloggar från undertecknad (kompletta med massor av bilder) svinheta förtittar och givetvis massa annat skvaller. Det var egentligen bara det jag ville säga, nu återger jag till frukost och väntan. Idag står Devcom på schemat och jag lovar att återkomma därifrån lite senare.

Viel Glück!

Nu drar vi till Gamescom!

Meta-meta-meta-bild (i brist på faktiska bilder från Gamescom 2018).

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus