Svenska
Blog

Indie-frossa

Skrivet av kraz den 30 december 2013 kl 00:11

Ja, något har verkligen hänt med indiespel-marknaden de senaste åren. Det känns som att den har fullkomligt exploderat... åtminstone för min del. Jag spenderade min lilla julledighet med lite the Walking Dead för att ladda upp inför nästa säsong och dan före dopparedan spelade jag the Stanley Parable i flera timmar. Sen jag kom hem har jag blivit fullständigt beroende av Papers Please, jag har även plockat fram Bastion och myst vidare med det. Nu har sambon köpt Brothers, A tale of two Sons som vi tänkte spela tillsammans och försöka dela på handkontrollen (?) hur nu det ska gå. Nå det låter romantiskt så här på förhand i alla fall. Jag har även inköpt Gone Home på Steams underbara julrea efter att ha sett det på GRs top 5 indie. Så episka stortitlar i all ära, men denna höst/vinter har verkligen varit indie-tid för mig. Det känns som en uppfriskande blandning. Det får mig ändå att undra om inte stortitlar skulle kunna inspireras lite mer av indiespelen i framtiden. Jag ser inte varför man inte skulle kunna ha många av de mer nytänkande och intressanta spelmomenten även i större produktioner.

Som en kontrast till detta har jag dock blivit sjukt sugen på att spela Call of Duty igen (vilket jag inte gjort sedan MW2 släpptes och inte ens då spelade jag särskilt mycket). Jag får kanske skylla på mina kollegor som har köpt det och gjort det enormt trevigt att spela tillsammans igen. Det känns ändå lite knasigt. Jag som himlat med ögonen åt denna spelserie så länge nu och varit tokless på att det bara är samma sak hela tiden. Men nu när jag väl spelar det igen så är jag på något sätt tokglad över att det är så lite som har förändrats. Känns lite som att hoppa tillbaka till tiden man spelade CoD4 som en galning.

Indie och CoD alltså, dessa har präglat min vinter än så länge och kommer förmodligen fortsätta göra det tills det blir vår och det börjar bli dags för lite nya titlar. Jag kan förövrigt verkligen rekommendera Papers Please. Jag vet inte varför det är så roligt, det är ju egentligen inte roligt, men jag kan inte slita mig ifrån det. Lätt värt att spendera några slantar på under Steam-rean. Det var allt för ikväll hörrni, peace out.

HQ