Svenska
Blog

Attentionwhore

Skrivet av kraz den 21 februari 2014 kl 00:10

(Varning för seriös bananas-blogg)

Vilket fantastiskt bra ord, det är som en stor gräddtårta av härligt geggig dubbelmoral. Låter jag arg? Jag är faktiskt lite arg. Eller kanske snarare trött på det där jäkla ordet som ska slängas hit och dit. Idag har jag läst två underbara citat om uppmärksamhetsbehov. Ett som handlade om spelande tjejer, och hur man aldrig kan veta om en tjej spelar för att de tycker att det är kul eller för att få uppmärksamhet. Det andra handlade också om tjejer och huruvida de söker uppmärksamhet ifall de finns med på bild i en artikel om sexuella övergrepp. Härliga tider!

case 1: Det här med tjejer i spelvärlden verkar vara sjukt svårt. Många verkar rörande överrens om att tjejer i spelvärlden är något positivt... för det mesta i alla fall. Vi kan ta det här forumet som exempel. Här uppskattas kvinnliga medlemmar extra mycket eftersom de antas vara så få. Fast bara så länge de inte gör en "för stor sak" över att de är tjejer. Det får mig att undra om spelforum verkligen vill ha fler tjejer, då tjejerna i fråga bara verkar välkomna så länge de inte är för tjejiga av sig (tjejiga tjejer vill bara ha uppmärksamhet verkar det som). Hur blir det då med alla tjejer som inte gör stor sak av att de är tjejer? Kanske kryllar det av tjejer på forumet som inte ens märks för att folk inte ser skillnad på dem och de manliga medlemmarna? Blir det inte då lite orättvist att önska efter fler spelande tjejer? Liksom, jag är ju här för fan! Jag vågar bara inte skriva om mina tjejigheter för jag vill inte bli stämplad som en attentionwhore. Det hela blir ju mest väldigt förvirrande.

Anyway, nu tappar jag tråden. Jag brukar tappa tråden när jag blir på sånt här humör. Ett citat, så var det! Fast det var ju inte så roligt att skriva om... nåja, det var i vilket fall någon som menade att tjejer som spelat i hundratals timmar fortfarande kan göra det bara för att få uppmärksamhet. Jag har verkligen svårt att köpa det. Jag står fast vid att den som spelar spel i hundratals timmar förmodligen gör det för att hen tycker att det är roligt och ingenting annat. Men personen i fråga tänkte ju väldigt gott om sig själv åtminstone.

case 2: Jag vet inte ens vad jag ska säga om det här. Den där bruden la ju alltid upp bilder på sig själv, men i en artikel om våldtäkt? Nu får det vara nog! Är det verkligen så tankarna går när man ser en artikel om våldtäkt? Jag vet inte vad man förväntas göra när man blivit utsatt för något sådant. Tydligen inte göra en så stor grej av det i alla fall, en sån där hemskt stor jobbig tjejgrej. Och ärligt talat, so what ifall hon sökte uppmärksamhet. Bravo säger jag bara. Övergrepp bör uppmärksammas och vågar man dessutom visa sitt ansikte i artikeln så tycker jag att det visar stort mod. Jag vet inte vad jag hade gjort, hade jag ens klarat av att fortsätta leva?

Anyway. Det verkar som att det bästa sättet att gå publikt med att man blivit utsatt för övergrepp är att ha så lite attentionwhore-stämplar på sig sedan tidigare. Kanske är det okej ifall det är första stämpeln liksom. Man får bara tre, sen är det game over. Det bästa är förstås ifall man gömmer sig och struntar i att uppmärksamma det. Man slipper ju trampa folk på tårna i alla fall.

Jag har hört att folk har väldigt känsliga tår.

HQ