Svenska

Dags för Final Fantasy nostalgi igen!

Skrivet av Kvarniz den 28 november 2023 kl 16:34

Satt och läste lite gamla "bloggar" från 07-08 och kände att det var dags igen att skriva av mig!

 

Gamla goa bloggar som man med möda och svett skrev och beundrade tillvaron i min gamla smutsiga etta. 2010 flyttade jag vidare till kåk och idag har jag fru och barn. 

 

Tänk vad tiden springer iväg.. Känns som häromdagen jag klunkade i mig 30-40 liter av härlig apoterknas julmust!

 

Satt och körde igenom ett gäng med FF-spel fram till självaste julafton. Allt var så frid och fröjd! 

 

Tittade igenom gamla bilder där jag bl.a gjorde nån pasta i kastrull och käkade med sked. Tänk va spartant livet var innan den stora Facebook-hysterin. Alla satt och läste spel-bloggar här på Gamereactor och beundrade Petters och Jonas reccensioner av bl.a Oblivion och Gran Turismo 4! 

 

Men tänk att det är vitt igen utanför! Det liksom lyser upp det tidiga mörkret som snart sveper förbi ännu en gång! 

 

Nu ska jag inte hålla mig offtopic längre!

 

Det är ju dags för ännu ett must-drickande och marabou-ätande FF maraton!!! I år är det dags för lite andra titlar i serien. Jag tänkte på FF4 häromdagen.. 

 

Jag har inte spelat igenom 4:an sen 2001.. Så det blir givet i år! Och för en gång skull ska jag försöka ge mig på X. Har alltid varit lite anti när 10:an kom ut och resterande titlar! 

 

Så den tredje hemliga luckan i är är: *trumvirvel* 

 

8:an! Ja skojar inte, det blir 8:an i år! Den eviga fienden av serien för mig.. Fanns inget som tilltalade att spela 8:an.. Det fanns inga kistor, inga materior.. Bara en massa prov för att bli starkare! Ett sterilt och idé-fattig del som blev ett fiasko för Squaresoft 1998.

 

Men nu har jag mer tålamod! 4:an kommer att spelas igenom relativt fort. 8 och 10 blir tålamodsprövande men jag gillar utmaningar! 

 

Hoppas ni får ett bra fortsatt spelår! 

HQ
HQ
Julmust och gamla godingar.

Julmust och gamla godingar.

Skrivet av Kvarniz den 9 december 2008 kl 17:16

Yes! Äntligen börjar det närma sig jul. Ingen snö här i Linköping men man ska väl inte klaga. Något över nollan ligger tempraturen på utomhus. Här inne ligger den på stadigt 24°C. Ungefär som hos dem flesta pensionärer som fryser. Iaf! Som vanligt så bunkrar jag upp med minst 30L must som jag klunkar i enormt überstora ölglas. När det gäller mustsorter, så finns det alltid så inåt helvete många att välja på. Dock så håller jag mig till Apotekarnes Must. Allt annat är blask. Det ihop med några godingar ifrån psx-hyllan, som jag smått nostalgiskt plockar fram.

Vad blev det då det här året? Jo, mina damer och herrar! Årets traditionella spel är:

*TrummVirvel*

1. Final Fantasy VI
2. Final Fantasy VII
3. Vagrant Story

Det blir som sagt en SqareSoft-Enix-Jul för min del! :) Var några år sedan jag spelade igenom Vagrant Story men det blir något av en liten upplevelse. Spelen är gudomliga. Dem två första är sjävklart något av en helig gral, som bara väntar varje år på att få spelas.

Så, från oss alla, till er alla, en riktigt goood speljul!

/K

Kvarniz härliga matlagning!

Kvarniz härliga matlagning!

Skrivet av Kvarniz den 23 september 2008 kl 18:46

Nu är det dags att dela med mig av min favoritmat som jag tyvärr tröttna på förr i tiden, dock har jag spetsat den här maten med lite annat mys så det gör det gudomligt gott.

Vad du behöver!

1. En kastrull, med lock
2. Köttbullar ( Helst Scan, gudomligt gott.)
3: Makaroner (MÅSTE vara Idealmakaroner lr gammaldags, snabbmakaroner är allt för tomma på kolhydrater, samt man blir inte mätt.
4. Gryttunderlägg
5. Ketchup, smör och det viktigaste: Västgötakloster ost lr hushållsost.
6. En sked
7. Pastakrydda

Börja med att sätta på vatten, ungefär 1L.
Om köttbullarna är nerfrysta, börja med att värma upp i mikron två min om du inte har tid att tina upp i rumstempratur förstås men vem har det? ;D

När vattnet kokar, häll i REJÄLT med makaroner och låt det koka i 8min. Samtidigt börjar du steka köttbullarna (det är viktigt att du steker dem, för bäst smak, inte bara mikrovärmer dem)

När makaronerna är uppkokta, ta ditt durkslag lr om du är ett proffs, sätt på locket och häll ut vattnet (kan dock bidra till att du tappar ut makaronerna i slasken och du får ett sjuhelvetes utbrott som leder till ren och rå död av befolkningen utanför.

När detta är gjort så är det dags att hälla i lite smör, ungefär en matsked, för bäst smak och rör runt tills det har smält. Sen är det dags att hälla i köttbullarna i kastrullen ihop med makaronerna.

Sedan, det bästa av allt, ta upp osten och hyvla ungefär 10 skivor av den härliga osten och lägg i, i kastrullen. Låt härligheten smälta och efter denna underbara upplevelse, häll i lite pastakrydda. Servera vid datorn på ett grytunderlägg, ta med en sked och börja njut.

Den här maten kan njutas bäst med ett glas äpplejuice lr röd mjölk.

En ungkarls lya och lite filmer.

En ungkarls lya och lite filmer.

Skrivet av Kvarniz den 20 september 2008 kl 00:33

Ja då sitter man här och filurar lite smått. Funderar på tre filmer jag såg idag. Den första var Halloween ifrån 2007 (den nyaste) Riktigt überbra film där man får möta psykopaten Michael Meyers redan vid barnsben och får följa hans utveckling, från hans första mord tills äldre år.

För att inte prata om film för mycket. Är idag 22 och fyller om några veckor 23, vad har man åstadkommit med sitt liv? Jovars, en hel del, må jag säga. Sitter just nu i en halvskitig lägenhet med Ahlgrens bilar lite överallt på golvet. Skitiga kallingar på golvet, makaronrester på tallriken och en trave dvdskivor på tvhyllan..

Fick ett litet skrattanfall över en replik ur en film jag har sätt MINST 90 gånger i mitt liv. Den oerhört underbara filmen Pulp Fiction med Samuel L Jackson och John Travolta.
En specifik Scen med Jules Winnfield som spelas av L Jackson.

Jules snackar med en aningen drogad snubbe:
ENGLISH MOTHERFUCKER
DO
YOU
SPEAK
IT?!

Jules är alltid så trevlig och pedagoisk i sina utfall mot andra stackars krakar som försöker rädda sitt liv på bästa tänkbara sätt.
Synd att filmen i sig bara är 3h lång, hade gärna velat att den var sisådär 6h lång. Så kan man lagom tills filmen slut slagga i bingen i sisådär 10h. Nog pratat om film.
Funderade tidigare idag på min finaste spelsamling med alla dessa FinalFantasy-spel. Självklart har jag alltid tradition att spela VII och IX till jul och påsk men ska försöka ändå att få fram någon mer tradition med mina kära FF-spel. Kanske göra små lappar och lägga in i en hatt med olika högtider och olika ffspel förutom VII och IX.
Det löser sig nog med traditionerna, dem är till för att uppfyllas varje år men också för att skapas och raderas.

Min tredje film jag såg idag var Day of the Dead ifrån 2008.
En REJÄL överaskning. En så pass bra film att den t.om slår Dawn of the Dead. Hörde ni det? Inte ofta man kan slå Dawn of the Dead på fingrarna men i det här fallet så fanns inga tvivel. Day of the Dead är den bättre filmen, helt enkelt. Övermäktiga zombier som rör sig så inåt helvetes fort mot sina offer.
En fin film helt enkelt som passar bäst ihop med en påse fluffiga ostbågar som ska förtäras med 3 termosar kaffe.