Svenska
En ungkarls lya och lite filmer.

En ungkarls lya och lite filmer.

Skrivet av Kvarniz den 20 september 2008 kl 00:33

Ja då sitter man här och filurar lite smått. Funderar på tre filmer jag såg idag. Den första var Halloween ifrån 2007 (den nyaste) Riktigt überbra film där man får möta psykopaten Michael Meyers redan vid barnsben och får följa hans utveckling, från hans första mord tills äldre år.

För att inte prata om film för mycket. Är idag 22 och fyller om några veckor 23, vad har man åstadkommit med sitt liv? Jovars, en hel del, må jag säga. Sitter just nu i en halvskitig lägenhet med Ahlgrens bilar lite överallt på golvet. Skitiga kallingar på golvet, makaronrester på tallriken och en trave dvdskivor på tvhyllan..

Fick ett litet skrattanfall över en replik ur en film jag har sätt MINST 90 gånger i mitt liv. Den oerhört underbara filmen Pulp Fiction med Samuel L Jackson och John Travolta.
En specifik Scen med Jules Winnfield som spelas av L Jackson.

Jules snackar med en aningen drogad snubbe:
ENGLISH MOTHERFUCKER
DO
YOU
SPEAK
IT?!

Jules är alltid så trevlig och pedagoisk i sina utfall mot andra stackars krakar som försöker rädda sitt liv på bästa tänkbara sätt.
Synd att filmen i sig bara är 3h lång, hade gärna velat att den var sisådär 6h lång. Så kan man lagom tills filmen slut slagga i bingen i sisådär 10h. Nog pratat om film.
Funderade tidigare idag på min finaste spelsamling med alla dessa FinalFantasy-spel. Självklart har jag alltid tradition att spela VII och IX till jul och påsk men ska försöka ändå att få fram någon mer tradition med mina kära FF-spel. Kanske göra små lappar och lägga in i en hatt med olika högtider och olika ffspel förutom VII och IX.
Det löser sig nog med traditionerna, dem är till för att uppfyllas varje år men också för att skapas och raderas.

Min tredje film jag såg idag var Day of the Dead ifrån 2008.
En REJÄL överaskning. En så pass bra film att den t.om slår Dawn of the Dead. Hörde ni det? Inte ofta man kan slå Dawn of the Dead på fingrarna men i det här fallet så fanns inga tvivel. Day of the Dead är den bättre filmen, helt enkelt. Övermäktiga zombier som rör sig så inåt helvetes fort mot sina offer.
En fin film helt enkelt som passar bäst ihop med en påse fluffiga ostbågar som ska förtäras med 3 termosar kaffe.

HQ