GR STREAMING
Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Uppgraderingar av hushållet

Det fick bli några rekorderliga uppgraderingar av tv-hörnan i dagarna, då såväl skatteåterbäring liksom en massa restlöner damp in. Först så hittade jag en så kallad lazyboy-fåtölj hos Jysk för rekorderliga femtonhundra. Det gick riktigt lätt att montera den, då den bara var isär i två delar. En riktigt trevlig fårtölj, och jag tror faktiskt inte det existerar bekvämare doningar i Sverige till ett pris på under 3000. Sedan så köpte jag äntligen en oled-tv. Jag valde en utgången årsmodell (2017 med 2016-panel) från Philips för 13k. Den modellen valde jag då den fått rätt bra expertomdömen, inte minst vad gäller ljudet. Bilden, med svärtan, är precis så bra som jag hoppats på och det är riktigt skönt att slippa grådassigheten från LCD-TVn som grannarna väl får ärva vad det lider. Jag är också riktigt nöjd med ljudet från den integrerade soundbaren, och ser ingen anledning till att koppla in min externa soundbar, som väl också får gå till grannarna.

Uppgraderingar av hushållet

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Nä nu ger jag upp

Med en nästan purfärsk ny spelkonsol med ganska precis ett enda exklusivt fullprisspel utannonserat för i år, så hade jag faktiskt väntat mig mer av Nintendo, och då hade jag ändå ganska måttliga förväntningar eftersom de inte haft en vettig E3-konferens sedan Resident Evil 4 för första gången visades 2004 eller så. Men det är bara att inse det, Nintendo gillar helt enkelt inte flådiga presskonferenser, utan de vill sitta där och trycka i sitt treehouse och sända timme ut och timme in när de kompislirar Smash Bros. eller Splatoon med översättning av japanskt "trashtalk" till engelska. För egen del så är det helt ointressant, då jag ogillar spelsport, ogillar att titta på när andra spelar samt även har en strikt styvmoderlig inställning till slagsmålsspel rent generellt. Men jag fattar ändå grejen, med tanke på hur alla man känner med Switch bara vill spela ARMS jämt. Det värsta är att jag kan tänka mig att det finns en hel del Switch-folk där ute som faktiskt diggar upplägget och glor på treehouse-sändningarna 2 timmar i ett sträck utan att skämmas.

Nå, man får väl leva med att Nintendo sedan dimper ner en utannonsering av vad-det-nu-kan-vara (vad hände med Wave Race) en helt vanlig tisdag någon gång tidigt september eller liknande. De gillar onekligen att pytsa ut godiset med sina små sändningar. Men nog tycker då jag att det är trist att de inte kan köra på stenhårt på E3 och visa upp alla spel för 2018-2019 i ett sträck, likt Sony nu t.ex. gjort och som var en riktigt frän konferens.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Snart tid att damma av PS4:an

Sonys presskonferens tuffar fortfarande på med nästan för långa in game-trailers från det ena storspelet efter det andra (plus för långa PS VR-presentationer). The Last of Us Part II ser så jäkla bombastiskt, brutalt och allmänt ballt ut att det verkligen skriker i speltarmen, även om det förstås föreligger orosmoln att ett sådant bombastiskt spel tyvärr kan bli ännu kortare än den briljanta föregångaren, som ju i sig tog slut just som man började bli varm i kläderna. Kojimas nya spel var verkligen märkligt i positiv bemärkelse. Jag kan tänka mig att spelet i det närmaste blir interaktiv film i slutändan, men den stämningsfulla ödsligheten kombinerat med allmänt groteskt äckel av god kvalitet, som man bara kan förvänta sig av just japanska spelstudios, fick mig verkligen nyfiken. Det kändes påkostat, smart och innovativt...samt en smula poetiskt. Samurajspelet var ännu en sån där historia som gör att man nästan undrar om Sony fått patent på snuskigt snygg grafik kombinerat med skyhöga produktionsvärden. Efter att just ha kommit igång (för första gången) med berömda God of War-spelserien, så blir jag verkligen sugen på mer av liknande, med samma genomgående höga produktionskvalitet. Detta spel såg verkligen ut som något i den vägen.

Resident Evil 2-remaken verkar ta ett ordentligt avsteg från originalet, och alltså bli en remake i ordets rätta bemärkelse. Med trailern i åtanke så är jag dock inte övertygad om att spelet är inne på rätt spår. Jag är lite rädd att spelet blir för filmiskt och således tappar charmen som fortfarande hedrar originalet från '98. Jag hade personligen gärna sett att det fått behålla mer av originalreceptet, även om det skulle innebära att det känns lite gammalt och gaggigt. Nu såg vissa av scenerna som visades upp ut lite som nån sorts blandning av Operation Raccon (hette det så?) och Resident Evil 7. Två titlar jag knappast är helt överens med.

Noterar att Sony fortsätter med att rocka byxorna av Microsoft, genom att hela tiden visa upp nya fräscha titlar som tycks överträffa varandra i att se nästan löjligt snygga och påkostade ut. Som att se trailers med blockbusterfilmer staplade ovanpå varandra. Sony verkar onekligen äga studios i världsklass numera, det kommer man inte ifrån och Microsoft ligger långt, långt efter sedan deras enda kompetenta studio försvann (Bungie), och de istället harvar på med sina free-to-play titlar som Sea of Thieves oh Crackdown 3, som knappt ens ser ut att vara värdiga att lira på mobiltelefonen gratis. Efter den massiva kritiken de fått över bristen på intressanta exklusiva titlar, så visades ju snabba sekvenser från Halo och Gears. Två spelserier som knappast kan anses vara stekheta numera, sedan Halo lämnades över till en aningslös studio som förolämpade fansen och Gears of War är det väl få som anser ha brutit ny mark sedan 2006?

Det verkar förvisso som att det allra bästa till PS4 kommer fram till konsolens slutspurt nästa år, men jag kan vänta. Nu hoppas jag verkligen att Nintendo får till det rejält med årets E3 Direct, och att 2018 således kan bli Switch-året för min del, i väntan på de tunga actionspelen till PS4, som ser ut att stapla sig på hög nästa år.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Nintendoförhoppningar inför E3

2018 har varit riktigt sömnigt så här långt vad gäller Switch, det kan nog ingen förneka.
Medan jag rent ekonomiskt är helt okej med att fortsätta kräma ur det sista ur Breath of the Wild, Odyssey och Skyrim, så känns det spontant som att Nintendo borde ha fått ut ett nytt större spel under våren och inte bara Wii U-portar och leksakssamlingen Labo. Deras tyngsta artilleri gör de förstås rätt med att spara till höst och julhandel, men gärna något känt spelvarumärke som Wave Race eller liknande hade behövts redan för en månad sedan.

Speltorkan under första halvåret 2018 bygger i alla fall upp vissa förväntningar på att Nintendo har en hel del att visa upp inför hösten och även 2019. Några personliga förhoppningar:

1. Wave Race
Klassikern till Nintendo 64 var ett av de mest spelade och uppskattade titlarna då jag var barn. Och faktum är att spelet fortfarande är kul på virtual console. Jag hoppas verkligen att ryktena stämmer här, att Nintendo alltså planerar något nytt med spelserien. Men då ska det vara originalfolket som utvecklar, inte Nintendos amerikanska division som gjorde den urtrista uppföljaren till Gamecube.

2. Capcom
Det ryktas aggressivt om att Capcom äntligen fått igång maskineriet för att inkludera Switch i sina kommande storspel, inkl. ett beryktat nytt actionspel som antas vara ett nytt Resident Evil. Min personliga förhoppning är att Capcom visar upp Resident Evil 2 remaken på E3 och att Switch självklart är ett av formaten. Det allra bästa hade förstås varit om Nintendo fått till en liknande deal med Capcom som man gjorde med deras Gamecube-exklusiva satsningar. Men det är rätt föga troligt att Nintendo gör sådana deals numera.

3. Metroid Prime 4.
Jag har aldrig tidigare fastnat för spelserien. Men kanske just därför jag hoppas på att Nintendo gör en nystart i stil med Breath of the Wild, att det nya spelet blir mycket maffigare än de tidigare och inte nödvändigtvis har så mycket med Gamecube-klassikerna att göra annat än namnet. Att en helt annan studio tar fram spelet bygger på dessa förväntningar.

4. Luigi's Mansion HD Collection
Nintendo ser ut att integrera 3DS och Switch en hel del framöver, genom att spel som passar syftet helt enkelt släpps till båda formaten. De flesta spelen som släppts till 3DS är föga beroende av de två skärmarna, vilket gör att både Gamecubeklassikern liksom 3DS-spelet borde kunna bli riktigt bra i högupplöst utförande på Switch.

5. Star Fox 64 3D
En gammal 3DS-favorit som inte torde behöva ytterligare förklaring än: läs ovan.

6. Shenmue HD
Vi är många som blev väldigt besvikna över att Sega tagit det till synes märkliga beslutet att exkludera Switch för Shenmue kollektionen. Min förhoppning är förstås att Nintendo gör en egen utannonsering för detta inför E3, likt man gjort med en rad andra spel som till en början inte var annonserade för Switch.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Nu får det väl räcka med diktaturfasonerna i Sverige?

Efter att Expressen i veckor nu kört nån sorts bisarr kampanj mot Google och Facebook, där man i princip krävt statlig förhandsgranskning av allt som läggs upp med syftet att "skydda svenska valet" mot så kallade trollkampanjer, och där självaste staten gått in med bisarra hot om tvångslagar, så trodde man ju inte att vi kunde sjunka lägre.

Men nu när man läser om hur ljusskygga organisationer som "juridikfronten", som tycks vara nån sorts halvstatlig lobbygrupp som styrs proxy från regeringskansliet, och deras jakt efter att sänka oliktänkande på alla tänkbara sätt, så börjar man på allvar undra om vi kommer ha någon yttrandefrihet eller ens frihet på nätet inom 4 år.

Senaste tilltaget tycks nu vara att försöka tysta ex-journalisten Ingrid Carlqvist genom nån sorts bisarr statligt sanktionerad mobbning. Ljusskygga "Juridikfronten" dammsuger internet efter juridiska kryphål för att jävlas med folk, varvid nu Ingrid Carlqvist alltså hotas med åtal via statliga justitiekanslern för att hon inte har en ansvarig utgivare för en vanlig livesändning. Det är så snurrigt att man storknar. Medan statens juridiska krafter borde vara fullt upptagna med att få ordning på den exploderande vålds- och sexualbrottsligheten, som i praktiken hindrar kvinnor från att ens gå ut efter mörkrets inbrott, så lägger man alltså resurser på att mobba enskilda medborgare som inte ens gjort riktiga brott. Är det rimligt att hota alla som har podcasts på youtube med åtal och ett års fängelse?

Att staten faktiskt låter sig nyttjas av lobbygruppers eviga jakt på oliktänkande är direkt skrämmande.
Jag har personligen aldrig sett mig själv som jätteliberal, men när vår egen regering går all in för att mobba människor på ett sätt som får självaste Putin att rodna, då är det hög tid att någon drar i nödbromsen. En lösning vore förstås att några vettiga människor skrev in en riktig grundlag i Sverige att staten helt enkelt förbjuds från att lägga sig i människors liv om de inte begått riktiga brott. Jag ser inte hur ett friskt, fritt land kan ha något behov av att mobba enskilda medborgare. Det är inte lag och ordning det är frågan om, det är maffiametoder förklädda till lag.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus