Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Nu får det väl räcka med diktaturfasonerna i Sverige?

Efter att Expressen i veckor nu kört nån sorts bisarr kampanj mot Google och Facebook, där man i princip krävt statlig förhandsgranskning av allt som läggs upp med syftet att "skydda svenska valet" mot så kallade trollkampanjer, och där självaste staten gått in med bisarra hot om tvångslagar, så trodde man ju inte att vi kunde sjunka lägre.

Men nu när man läser om hur ljusskygga organisationer som "juridikfronten", som tycks vara nån sorts halvstatlig lobbygrupp som styrs proxy från regeringskansliet, och deras jakt efter att sänka oliktänkande på alla tänkbara sätt, så börjar man på allvar undra om vi kommer ha någon yttrandefrihet eller ens frihet på nätet inom 4 år.

Senaste tilltaget tycks nu vara att försöka tysta ex-journalisten Ingrid Carlqvist genom nån sorts bisarr statligt sanktionerad mobbning. Ljusskygga "Juridikfronten" dammsuger internet efter juridiska kryphål för att jävlas med folk, varvid nu Ingrid Carlqvist alltså hotas med åtal via statliga justitiekanslern för att hon inte har en ansvarig utgivare för en vanlig livesändning. Det är så snurrigt att man storknar. Medan statens juridiska krafter borde vara fullt upptagna med att få ordning på den exploderande vålds- och sexualbrottsligheten, som i praktiken hindrar kvinnor från att ens gå ut efter mörkrets inbrott, så lägger man alltså resurser på att mobba enskilda medborgare som inte ens gjort riktiga brott. Är det rimligt att hota alla som har podcasts på youtube med åtal och ett års fängelse?

Att staten faktiskt låter sig nyttjas av lobbygruppers eviga jakt på oliktänkande är direkt skrämmande.
Jag har personligen aldrig sett mig själv som jätteliberal, men när vår egen regering går all in för att mobba människor på ett sätt som får självaste Putin att rodna, då är det hög tid att någon drar i nödbromsen. En lösning vore förstås att några vettiga människor skrev in en riktig grundlag i Sverige att staten helt enkelt förbjuds från att lägga sig i människors liv om de inte begått riktiga brott. Jag ser inte hur ett friskt, fritt land kan ha något behov av att mobba enskilda medborgare. Det är inte lag och ordning det är frågan om, det är maffiametoder förklädda till lag.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Saknar min Kinamobil

Jag måste nog säga att det blir inget mer Samsung nu.
Har kört på ett tag med Galaxy S7 och är inte nöjd med den. Min gamla Huawei Honor 2 hade en sån snabb och smidig fingeravtrycksläsare. Ilsnabbt och säkert låste man upp den mobilen. Synd bara att Huawei inte fått till det så man kunde använda den till bank ID och liknande.

Det jag stör mig på med min Samsung är först och främst att den baske mig alltid är urladdad.
Jag kan ta en längre tupplur på jobbet och lämnar min mobil någonstans på 40-50%
Vaknar 2-3 timmar senare och den är nere på 15% eller lägre. Jag märker att jag tar för vana att stänga ned appar oftare på den än på Kinatelefonen, just för att den slukar så märkbart mycket mer ström både vid användning och viloläge.

Sen så kan man visserligen använda fingeravtrycksläsaren till mer, men i gengäld så är den kass. Långsam, man måste ha fingret på den ett par sekunder. Och misslyckas vid kanske 50% med att läsa av mitt finger. Är jag torr om händerna så misslyckas den vid 90%

2020 är det väl dags att byta igen, och då går jag tillbaka till Huawei.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Wolfenstein II slutbeviset för att Switch klarar av allt?

Nej, så är det nog inte.
Mycket hänger nog ihop med hur väl spelmotorn går att anpassa, där ID:s motor som används för just Wolfenstein och även DOOM, sägs vara särskilt bra för att kunna köra till synes toppsnygga spel på billigt inredd hårdvara.
Men Wolfenstein II hör ju ändå till ett av de snyggaste multiplattformstitlarna, och med en framtid där utvecklare som självaste Nintendo också så smått börjar använda utbredda spelmotorer så som Unreal, så bådar framtiden gott för att Switch kommer att kunna köra allt som släpps multiplattform, så länge man drar ned på texturupplösningen och komprimerar spelen rent allmänt.

De första in-game speltrailers som nu visats av Wolf 2 på Switch påvisar återigen ett spel som ligger tämligen nära den stationära utgåvan till Xbox One/PS4, vilket glädjer mig personligen då jag inväntat specifikt den bärbara Switch-versionen av detta spel. Och hoppas på fler liknande framöver. Fallout, Call of Duty, Battlefield, GTA, släpp hela rasket på Switch, vetja.

https://www.youtube.com/watch?v=vaOeobw833A

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Nu har även jag råkat ut för Post Nord

Nackdelen med att handla internationellt i Svea Rike av idag, är som bekant att vi plus Danmark besitter världshistoriens sämsta postservice, levererad av staten via Post Nord. Nu har detta märkliga bolag även drabbat ett av mina efterlängtade paket, som nu suttit och samlat damm i två långa veckor på en postterminal i Danmark.
Jag har varit i kontakt med både Amazons kundtjänst likväl som med Post Nords, utan att kunna få ett rakt svar på varför mitt paket ligger och samlar damm i Danmark.

Jag trodde själv att SL var världens sämsta bolag, då deras ordningsmakt skiter blankt i när vi vanligt hederligt folk trakasseras i tunnelbanan på daglig basis. Själv har jag satt i system av konstant ringa upp deras trygghetscentral och gorma på dem så fort någon tigger, plankar eller spelar skränig fiolmusik i tunnelbanan. De ska baske mig inte komma undan när jag betalt dyra pengar för biljetten. Jag rekommenderar alla att skicka långa klagomål till både SL och Post Nord och inte ge sig förrän man fått svar från högsta instans. Precis som en gammal tjurig gubbe som härjar på sophanteringen, men det finns ingen annan lösning.

Här följer en bild på en i alla fall helt lyckad leverans av en ny lampa jag ska pryda mitt vitrinskåp med som jag ännu inte hunnit med att montera.

Nu har även jag råkat ut för Post Nord

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Mad Men borde ha avslutats vid avsnitt 7, säsong 7

Jag såg tv-serien för tredje gången.
Som vanligt otroligt bra, men likt de två föregående gångerna så höll jag på att tröttna vid avsnitten som följer 7:e avsnittet, 7:e säsongen. Men denna gång så tog jag mig ändå igenom de resterande avsnitten, utan någon större behållning.

*Spoiler*

Enligt mig så vore sjunde avsnittet av den sjunde säsongen ett perfekt avslut för tv-serien.
En av de bästa karaktärerna avlider och allt läggs upp fint och färdigt inför framtiden för karlarna och kvinnorna i kontoret. Den nya dramatik som byggs upp efter just detta avsnitt hinner det aldrig bli så mycket av, och i det stora hela börjar det kännas långutdraget efter hela sju säsonger. Så för egen del, om jag i framtiden ser Mad Men ytterligare en gång, så kommer jag att avsluta vid det sjunde avsnittet, sjunde säsongen. Seriens egentliga slut.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus