Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Trivsamt med Prison Architect på Switch

Senaste "Nindies" var en ovanligt trevlig historia, där ett av mina favoritspel, Prison Architect, lades upp på eShopen direkt efter showen. Priset på över 200 kronor är definitivt i överkant, och vad jag såg så fanns inga möjligheter till rabatt för den som redan köpt spelet på PC.

Men nu så slog jag till i alla fall. För spelet är ändå värt det priset, och att kunna pula med sitt fängelse på jobbet och andra platser är helt enkelt för klockrent för att missas. Jag har inte testat konsolversion av spelet tidigare, helt enkelt då det aldrig varit relevant att köra det på PS4 när jag lika gärna kan köra det på datorn från samma fåtölj. Men till min glädje så är i alla fall Switch-versionen den fulla feta versionen av spelet, minus användarmoddar. Det fungerar förvånansvärt bra att köra med handkontroll, även om det förstås är lite handikappat jämfört med mus. Grafiskt så märker jag ingen skillnad gentemot PC-versionen. Dock så har jag inte spelat det på nya datorn, och det var dessutom länge sedan jag körde PC-versionen. Men allt verkar i alla fall vara i sin ordning. Det ser skarpt och fint ut, alla skuggor är där de ska vara och användargränssnittet skalar upp lite bekvämt när man går från dockat till bärbart, vilket är mycket bra.

Definitivt ett klockrent köp för alla oss fängelsedirektörer där ute.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Härlig helg!

Efter två långa arbetsveckor så är det äntligen dags för inte mindre än 16 dagar ledighet, vilket inleds med ännu en överdrivet solig och varm helg.

Skogsvandringar och längre bilutflykter blir det så småningom, men först välförtjänt vila hemma vid dumburken och där finns nu massor att avnjuta. Sprillans ny säsong av Better call Saul lär efterföljas av nya tv-serien baserad på Kings fiktiva stad i Maine. I spelväg så fortsätter förstås gigantiska Octopath Traveler att leverera stort, men nu har ju även nästa stora rollspel börjat smyga sig in på Switch i form av ett matigt demo av kommande Valkyria Chronicles 4.
Två timmar in i demot så uppskattar jag striderna och temat med fiktivt andra världskriget rejält, men grafiken, dialogerna och spelkontrollen är inte helt 100 och ligger långt ifrån ultravackra Octopath Traveler.

Jag är ändå tillräckligt övertygad för en förbeställning hos Spelbutiken och ser också fram emot remaken av första spelet som lär släppas i samma veva i september. Detta och RDR2 lär sannolikt säkra en riktigt bra spelhöst för min del. Nu tillbaka till nöjena, god helg.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Bästa friluftsområdet i Stockholm?

En av mina favoritsysselsättningar på fritiden är att köra bil eller ta buss ut till olika skogsområden för rejäla promenader. Mitt personliga favoritområde är flemingsbergsskogen. Jag bodde däromkring förr, så känner till stora delar av skogen bra och jag gillar även växtligheten där, typen av träd mm. Förra veckan tog jag bilen ut till 'Paradiset', men blev inte så nöjd. Träden såg ganska unga ut och det verkade inte vara mycket urskog. Det jag saknar i favoriten flemingsbergsskogen är större höjder eller berg, då jag starkt uppskattar begrs- och fjällvandring. Någon som känner till friluftsområden kring Stockholm dit man kan ta sig med bil, helst med fri parkering och med kombination urskog/gammal typiskt svensk skog och större höjder? (gärna utstakade i google maps så man hittar till dem med gps).

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Octopath Traveler briljerar stort!

Från att ha haft ganska exakt 0,00 intresse för japanska rollspel, så har Square-Enix nysläppta retro-moderna pärla på Switch fått mig att börja kolla upp såväl Fire Emblem, liksom Valkyria Chronicles på Switch-horisonten. Trots att jag är storspelare av turordningsbaserade spel som Civilization, så har jag aldrig varit ett endaste dugg intresserad av taktiska, turordningsbaserade spel i övrigt. Men efter att jag lockades av Octopath Travelers läckra grafiska design och mastodontiska soundtrack, så testade jag de båda demos som kom och blev medsamma lika frälst av det smarta och underhållande stridssystemet som av dess utsökta grafik och musik.

Faktum är att jag på intet sätt saknar de styltiga realtidsstriderna från Skyrim eller hybridstriderna från Fallout 3/4 ett endaste dugg. I Octopath är det lika kluriga som belönande och balanserade stridssystemet faktiskt så pass bra att det blir en av de största behållningarna med spelet snarare än ett nödvändigt ont som man tröttnar på. När man stöter på tuffa bossar eller går in i regioner man inte är riktigt tillräckligt levlad för, så går det verkligen inte att bara hugga på knapparna eller utnyttja klantig AI och buggar som i västerländska rollspel; här gäller det istället att ytterst noga överväga olika förmågor och attacker mot varandra för att nå maximal framgång. Faktum är att ett svagt genomtänkt drag ofta kan bli skillnaden mellan död och seger, speciellt för mig som uppskattar att köra lite trial-and-error och gå in i svåra områden tidigt snarare än att grinda runt bland lätta fiender för erfarenhet.

Vad som däremot knappast kräver sin genomgång är ju grafiken och musiken, alla kan ju själva se varför spelet hyllas för sin design. De mörka molnen på himlen som klagats över är storyn. Nu har jag personligen inget att jämföra med vad gäller andra japanska rollspel som folk håller som måttstockar sedan 1990-talet, men för egen del tycker jag i alla fall att både story och karaktärer så¨här långt överträffar vad jag erfarit av västerländska rollspel, och personligen tycker jag att det är mysiga små historier och likaså trevliga side-quests. Med det sagt, så upptäcker även jag att det finns områden som hade behövt vara djupare och er genomtänkta. Då framför allt interaktionen mellan de 8 olika huvudkaraktärerna, som är milt sagt märkligt spartansk.

För alla som vill ha ett nytt 100+ timmarsspel till Switch så är jag i alla fall övertygad om att det här är självklaraste pärlan i år.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Senaste nytt på Switch;

Tennis Aces, Wolf 2, Capain Toad, Octopath Traveler

Det har senaste månaden dykt upp en rejäl näve hypade sommarspel på switchen och jag har testat samtliga, även om tiden fått prioriterats hårt, då jag i princip bara kunnat spela på jobbet.

1. Mario Tennis Aces

Oväntat kul även för en äldre man som inte spelat något som kan ens liknas vid fysisk sport sedan gymnasiet, 10+ år tillbaka i tiden. Det var roligast när jag spelade med en bekant, men då också väldigt svårt att se ordentligt då jag saknade tillgång till TV-apparat (vi spelade tabletop). Sammantaget ett väldigt kul (party?)sportspel som, liksom Mario Kart, tack och lov är mer eller mindre befriat från realism. Betyg: 8/10

2. Wolfenstein 2

Jag gillade föregångaren och Old Blood som jag spelade på PS4. Uppföljaren gör dock det mesta fel med ännu mer öppna banor som känns sanslöst trista att löpa igenom. Det har även blivit mindre fokus på intressanta inslag av den alternativa historien. Istället är storyn nu allt för utflippad för att jag ska orka engagera mig, och jag kommer på mig själv med att längta tills banan jag är på ska få vara över, för banorna är nämligen heltrista. Däremot så fungerar skjutandet klart bättre än i föregångaren och grafiken är i huvudsak också bättre, även om det neutraliseras till viss grad på Switch pga. allt för sjunkande upplösning på några banor. I mer instängda miljöer ser det dock bra ut med den nyare grafikteknologin gentemot föregångaren, med b.la. mer realistiskt ljus. Betyg: 5/10

3. Captain Toad: Treasure Tracker

Det här var en riktigt positiv överraskning. Det handlar rakt igenom om ett logiskt pusselspel där svårighetsgraden stegrar från barnnivå till att även jag som vuxen lurifax får tänka till en hel del för att hitta vägen till alla diamanter. Spelet är dessutom utsökt paketerat i snygg grafik och fin Super Mario-charm av bästa klass. Minus för att musiken inte är jättebra jämfört med Nintendos större produktioner. Betyg: 9/10

4. Octopath Traveler

Det här spelet bara växer med speltimmarna. Än så länge så har jag pulat ned mest tid med senaste demot, så det dröjer innan jag är mogen för att avlämna slutgiltigt omdöme om spelet. Men det känns spontant som årets hittills bästa release, för egen del och lutar åt 9/10. Liksom Breath of the Wild fick upp mina ögon för Zelda som spelserie så kanske detta kan öppna upp för att jag ska våga börja utforska jrpg framöver?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus