Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Jag gillar soligt väder minst

Jag har aldrig varit den som tjutit av glädje så fort temperaturen överstigit 20 grader och solen tittat fram, men på senare år märker jag av allt mer att jag rentav börjat ogilla soligt väder, och tenderar istället att tjuta till av glädje när det är mulet, disigt och gärna lite duggregn. Solat kan jag inte minnas att jag gjort någonsin, det verkar lite banalt att ligga still i timtal med syftet att få rödlätt obehagligt irriterad hud. Vilket inte är en populär åsikt att ha på jobbet där hälften är 40+ tanter som ser ut som skinnsoffor och som troligen dyrkar solen likt en religiös sekt.

Jag njuter snarare nu när det blir mörkt tidigt på kvällen och solen kommer upp senare på morgonen. Gärna kombinerat med sträng kyla. Inte bara det att det är trevligare att sitta hemma och spela och se tv-serier när det är mörkt ute och så kallt i hemmet att man kan kura ihop sig med varm choklad och täcke i fåtöljen. Men jag lockas också till att gå ut och göra aktiviteter när det är svalt och dunkelt ljus. Min favorittid att vistas ute på stan eller i skogen är därför runt 6 på morgonen och fram till säg 11, sedan går jag hem och drar för gardinerna.

Vad tycker ni om det här med sol och värme, kunde man inte skippa det nästan helt ett par år i Sverige?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Lirar Shenmue HD

Jag har envisats lite med att vänta med dessa spel i förhoppning om att Sega skulle utannonsera dem även för Switch, då bärbart Shenmue bokstavligen vore värt sin vikt i guld. Men nu så orkade jag inte vänta längre, så köpte samlingen till PS4 istället.

Det är inte mycket som förändrats sedan den gamla Dreamcasttiden. Bred betraktningsvinkel är förstås trevligt nu när det bara finns 16:9-skärmar eller ännu bredare. Dock så switchar det till 4:3 i mellansekvenser, vilket gör att spelet känns en smula inkonsekvent jämfört med att spela originalet med svarta remsor på sidorna permanent (alternativt spela alltsammans på en gammal bildrörsburk, som det var tänkt). Andra irritationsmoment är att kontrollen fortfarande är så dålig att jag hellre använder styrkorset för att springa runt, och går fel för jämnan då Ryo är stelare i sina rörelser än en 100-åring. Även de gamla irriterande slow motion- nedsölingarna i bilduppdateringen verkar vara kvar lite här och där, om än inte lika ofta som det kunde ske i Dreamcast-versionen av framför allt Shenmue 2.

Den största behållningen med remastern är väl egentligen att laddningstiderna mellan områdensällan överstiger 3 sekunder, vilket i princip gör remastern värd sitt pris. För idag är så långa laddningstider som originalet hade nästan lika med ospelbart. Men totalt sett så är det en ganska slö remaster som Sega gett alldeles för lite kärlek. Varför kunde de inte ha fixat till en lite mer responsiv kontroll och uppdaterat grafiken mer?

Sannolikt ändå så lär jag väl köpa denna remaster en gång till om den så småningom även kommer till Switch. Äventyret som sådant är fortfarande underhållande av avnjuta lite då och då. Shenmue har än idag en lite egen helt unik ställning i spelvärlden, inget nyare spel har lyckats fånga samma äventyrsanda.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Civilization och Cities Skylines på Switch

Den största utannonseringen på nattens maffiga Nintendo Direct var utan tvekan att iPad-versionen av Civilization VI portas till Switch, och därmed blir Switch den första konsolen där man kan spela ett mer eller mindre fullfjädrat Civ. Det är en maffig utannonsering, och vad jag förstått så är den arm-anpassade ipad-versionen i stort sett en fullfjädrad portning av PC-spelet. Men tyvärr så verkar 2K inte lagt ned något ytterligare utöver en -förhoppningsvis- huntraprocentig portning. Den viktigaste komponenten saknas; onlinestöd, vilket gör det ytterst tveksamt till varför jag skulle vilja spela Switch-versionen istället för att spela PC-versionen hemma vid datorn. Tanken är väl god, Civ-matcher är knappast väl anpassade för 15 minuters matcher över mobilinternet eller tågets wifi, så i bärbarhetsfaktor så är väl singleplayer och lan det bästa alternativet. Kruxet är väl att de jag känner på jobbet som jag brukar spela Switch-spel med är vad man kan kalla casualspelare och de jag spelar online med på steamlistan bor i Amerikat. Därför tror jag att jag skippar Switch-versionen, Civ är bara inte särskilt kul i singleplayerläge då AI:n envist pendlar mellan att vara robotaktigt förutsägbar och att vara irriterande.

Cities Skylines är en annan överraskande utannonsering.
Jag brukar inte spela det spelet så mycket eftersom hela dagar riskerar att falla bort när jag väl satt mig in i det. En bärbar Switch-version vore onekligen mycket intressant i och med att man då mer kan småpula med spelet istället för att fastna vid datorn. Tyvärr så inkluderas förstås inget stöd för moddar, vilket jag tycker är centralt i simuleringen av trafiksystemet, vilket gör att 50% av nöjet att microstyra staden försvinner i vanilla versionen. Detta kan bli intressant framöver om Paradox tar tag i originalspelet och inkluderar funktioner från de populäraste moddarna, då kan jag helt klart se konsolversionen som intressant. Men som det är nu så kan jag bara inte gå tillbaka till Sim City-nivån, jag vill kunna bestämma om det ska vara rödljus, väjningsplikt eller stoppskylt i korsningarna.

Utöver detta så utannonserades även en mängd Final Fanaty-titlar och Animalcrossing. Mindre intressant för egen del, men slås ändå av att de senaste Nintendo Direct-showerna varit långt bättre än de senaste 3 E3-showerna från Nintendo. Lite märkligt prioriterat av företaget.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Drömspelet vore hybrid av The last of us och The walking Dead

Köpte precis första säsongen av The Walking Dead till Switch och slås återigen, för tredje gången, av att det verkligen inte finns något annat spel med så bra karaktärer och berättarteknik. Det känns nästan som att man själv är där just för att de är så trovärdiga. Spelmekaniskt är ju dock spelen ganska intetsägande och det sabbar mycket av återspelningsvärdet när man redan vet allt om vad som komma skall, samtidigt som det inte är jättekul att spela. Det är i princip som ett gammalt FMV-spel kombinerat med lite peka-och-klicka, med sporadiska inslag av vanligt actionspel i form av korta minispel. Det kanske egentligen är ett upplägg som krävs för att kunna ha så stor fokus på karaktärerna och storyn, men man kan inte låta bli att fundera på hur fantastiskt ett spel hade kunnat bli med berättartekniken från Telltales spelserie kombinerat med grafiken och det underhållande encounters-upplägget från The Last of Us. För även om både Joel och Ellie är utmärkta karaktärer, så känns de ändock betydligt mer artificiella och ointressanta jämfört med huvudkaraktärerna i The Walking Dead.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Gissar valresultatet

Har tippat en slant på valet hos Betsson och ska nog rösta imorgon.
Här följer min högst vetenskapliga gissning kring valresultatet, bygger delvis på diskussioner kring fikabordet på jobbet, vad jag läser kring diskursen på internet, hur desperata medierna är i drevandet, på vad man hör på bussen samt sist men inte minst en allmän magkänsla. Jag slog samman alltsammans till en enda soppa och tog roten ur enligt gamla tidens modell. För enkelhetens skull så drar jag inga halvprocentare, allt är avrundat uppåt eller nedåt och kompenserat för socioekonomiska faktorer mm.

S: 24%
SD: 21%
M: 19%
C: 9%
V: 9%
MP: 6%
L: 5%
KD: 3%
AfS: 2%
F!: 1%
Övriga: 1%
Blankt: oklart

Gissar valresultatet

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus