Svenska
Blog
Världsbäst på tristess

Världsbäst på tristess

Evolution, den årligen återkommande världsfinalen för oss som älskar virtuellt agande, fightingspelarens variant av Super Bowl, tre dagar av oavbrutet pisk i alla väderstreck. En av mina absoluta höjdpunkter på året, varje år. Över årets upplaga har det dock hängt ett mörkt moln sen de vädrades att Evolution har ställts in och blivit utbytt mot regionsindelade onlineturneringar. Total katastrof med andra ord, om än förståeligt, inte ska folk resa och packas in i en lokal med varandra under en pandemi.

Jag hade hunnit gå hela känslovarvet runt när nyheten att årets speluppställning också totalt bytts ut damp ned, det också förståeligt. Hela bunten av de tidigare låsta spelen har en sak gemensamt, mer eller mindre 100% ospelbara onlinelägen. Vi snackar Ryu som teleporterar runt skärmen som en vålnad från valfri koreansk skräckrulle, något behövde såklart hända för att eventet skulle kunna bli av över nätet istället. Tyvärr så visar det sig att alla fightingspel som i officiell kapacitet har spelbar nätkod är milt uttryckt... jämngrått skittråkiga.

Att både spela och titta på Skullgirls var ca 20 minuter efter spelets release rätt träaktigt och jag ställer mig tveksam till att spelet har åldrats som vin. Teamet bakom Them's fightin herds har glömt bort en av fightingspelens huvudkomponenter, balla karaktärer. Tror inte jag talar ur arslet när jag säger att korsbefruktningen: My Little Pony-fans och folk som tittar på Evolution inte är enormt hög.

Killer Instinct och Mortal Kombat 11 är båda spel jag önskar att jag gillade, all respekt till både spelutvecklarna bakom och spelarbasen som nu kommer ligga i fokus. Men herregud vad Killer Instinct är plottrigt och cirka 80% av karaktärsmodellerna ser ut som de blivit manglade i 25 år sträck innan de hamnade i spelet. Inte är det speciellt mycket bättre om man vänder sig till Netherrealms senaste, i en match av Mortal Kombat 11 händer det verkligen ingenting alls. Jag tror ärligt talat att min puls ökar mer av att koka gröt än att kika på slutfinal i det spelet.

Jag hade nog faktiskt föredragit att de behållit den tidigare listan av spel, då hade jag iallafall kunnat gapskratta åt ur allt hade gått åt helvete. Nu verkar det istället som jag inte kommer titta alls, det blir första gången på över tio år.

Hädelse jag vet, men om inget annat följer väl detta år 2020s varumärke till punkt och pricka.

HQ