Svenska
Blog
LG är fantastiska

LG är fantastiska

Skrivet av Legacy den 17 november 2021 kl 17:03

För 13 år sedan var jag 15 år gammal och tillskillnad från majoriteten av mina klasskamrater på den tiden som fick eller köpte sig en moped då, så tog jag mina sparpengar och inhandlade en HD-ready 32" LG LCD-TV. Äntligen kunde jag få spela på mitt Xbox 360 när jag ville. Sedan dess har det varit LG som stått för TV-apparaterna i mitt hem. Jag uppgraderade 2011 till en 65" Plasma-tv, också från LG, såklart. Jag Inser att det nästan låter som att LG har sponsrat det här inlägget, men de har de inte. Det de har gjort dock, är att de har skapat sig en väldigt massa goodwill hos mig.

Varför?

Jo, det började för lite mer än tre år sedan när jag köpte mig en LG OLED c7, framförallt för att jag ville kunna uppleva filmer i 4K men även för att framtidssäkra mig inför kommande (nuvarande) konsolgeneration. Jag var väldigt nöjd med mitt inköp under en lång period. Men efter ungefär två år så noterade jag smärre inbränningar och/eller solskador på panelen. Som tur var gick dessa att bli kvitt genom en pixeluppfräschning för det mesta. Men de kom åter, och jag tänkte att det får vara. Snart blir det ändå husköp och ny hemmabio och det ena med det andra. Min fru bestämde sig dock för att studera vidare under den perioden och det innebar att ekonomin blev tightare än normalt, och både hemmabio och hus skulle få vänta.

Så jag vänder mig istället till NetOnNet där TVn inköptes då inbränningarna började bli för märkbara. Men tydligen går det inte göra ett reklamationsärende (reklamationstid 3 år) om garantin (1 år) har gått ut.

Det hela gjorde att tiden passerade ytterligare till dess att jag tillslut beslöt mig för att kontaka LG direkt. Vid denna tidpunkt fick jag reda på att min TV precis hade passerat 3 år och reklamationstiden dessvärre hade gått ut. Men jag blev hänvisad att registrera ett önskemål om en goodwill-reparation. Sagt och gjort!

Någon vecka senare knackar LG på dörren med en helt ny panel och byter ut den på plats, helt gratis. Jag var naturligtvis otroligt tacksam och jag slapp punga ut närmare 20 lök för nuvarande OLED-flaggskepp.

Så där har ni det, en liten anekdot om TV-makarna LG, som förgyllde min vardag genom att spara mig massor med pengar utan någon som helst skyldighet att göra så. Tack och bock!

HQ