Svenska
Blog
Spahotellresan - Varbergs stadshotell och Asia Spa

Spahotellresan - Varbergs stadshotell och Asia Spa

Skrivet av Legacy den 21 augusti 2022 kl 22:21

Jag och min fru har en viss passion för att besöka spahotell och vi har gjort det till lite av vår grej att besöka så många vi kan. Ett kontinuerligt arbete som pågått under många år nu men jag har inte dokumenterat något av besöken i skrift, vilket jag insåg var synd. Därför tänkte jag börja recensera framtida besök och de som jag har färskt i minnet. Dels för egen del men kanske kan det även tipsa andra kring vilka ställen som är värda ett besök och vilka man kan skippa. Det jag redan på förhand kan säga är att det framförallt är små detaljer som skiljer de riktigt bra upplevelserna från de som endast är ”bra”. Tråkigt nog får den här bloggserien börja i något av ett antiklimax. 

I helgen firade vi bröllopsdag, jag och min fru. Det gjorde vi på Varbergs stadshotell, beläget på västkusten mitt i hjärtat av sommarstaden Varberg. Det är en fin gammal byggnad med stilig arkitektur, men vill man sova i den byggnaden måste man öppna plånboken rejält för deras dyraste ”de luxe”-rum. För andra rum blir man avvisad till de andra delarna av hotellet, vilket var fallet för oss. 

Vi hade köpt ett paket med rum, tillgång till spa och trerättersmiddag. Hotellet har ingen egen parkering men hotellet kan enkelt hjälpa en att köpa tillgång till stadens alla parkeringshus för 190kr/dygn. Personalen varierade i bemötande. Vår receptionist lät en person gå före alla i kön och vi andra, svenskar som vi är, knöt näven i fickan. Påväg till rummet möts vi av en städerska som hälsar vänligt och hälsar oss välkomna. Hon ligger nu plus i vår bok. Fem minuter senare öppnar hon dörren till vårt rum utan att knacka, för att sedan stänga direkt, nästan som om hon hoppades att se något som inte var för hennes ögon att se. Senare när vi passerar henne påväg ut från rummet för förfriskningar så rycker hon i en dammsugarslang så att både min fru och jag snubblar till. Ja, hon såg att vi gick där, hon ligger nu minus i vår bok. Vårt rum var okej, inredningen kan säkert anses vara supersnygg eller anskrämlig på grund av den vågade stilen de valt. Jag lutar mer åt det sistnämnda men det är en smaksak. Två TV fanns i rummet, vilket ofta inte är fallet på många ställen.  Det fanns kylskåp, vilket kan vara förödande om det inte finns. Badrummet var bäst, med dusch i form av en ”rain shower” och badkar. Sykittet som skulle finnas saknades, likaså saknades även badrockar och tofflor. De fick vi istället hämta från receptionen och de största tofflorna var löjligt små. Halva min häl stack ut från dessa dockskor. 

När vi väl beställer våra drickor från baren bredvid receptionen får vi frågan om vi vill ha glas till ölen. Givetvis måste personalen veta att de ska ge glas utan att fråga på ett fyrstjärnigt hotell. Allt annat är etikettbrott.

Vi hamnar sedan på spat, och dessvärre fallerar upplevelsen här. Det är nämligen ett ”tyst spa” vilket vi blir påminda om både två och tre gånger innan vi hunnit duscha (i tystnad såklart). På tal om duschar, de två duschar som fanns i herrarnas var ur funktion. Den ena helt och den andra som endast hade skållhett vatten att välja på. 

Det fanns heller ingen bar i spat (antagligen pratar folk för mycket om de får lite dryck), vilket stack ut och gjorde oss besvikna. Några delar av spat kunde vi inte uppleva, tempeldel och avslappningsdel bland annat, då man inte fick ha blöta badkläder där. Synd att vi inte blev informerade om det innan vi blötte ner oss. Det fanns en relativt nybyggd bastudel som dock var väldigt bra, med tre olika bastu och ett kallbad. En ny del av spat var även under konstruktion. Det var lite kul vid ett av de tre tillfällena vi blev påminda om att det var ett tyst spa, att det byggs nytt i spat och kanske kan det vara lite högljutt.

Maten på kvällen var god och vi fick äta en timma före bokad tid, det var snällt att de kunde lösa det åt oss. Till förrätt åt jag laxtartar, huvudrätt oxfile och efterrätt rabarberkompott. Jag drack en norsk IPA (fick en burk, vilket kändes lite märkligt på restaurang) och en gin och tonic. Det var gott som sagt men inget jag kommer skriva hem om. 

Överlag var vi någorlunda besvikna över vår vistelse i och med att vi hade hoppats på något utöver det vanliga när vi firade bröllopsdag. Flera småmisstag från personalen (fler än de jag nämnt ovan), spat nådde inte upp till förväntningarna, vissa kranar i rummet och spat hade behövts ses över av en vaktmästare men restaurangen gjorde oss i alla fall nöjda. Vi vaknade dock upp med ont i nacken båda två, sängarna var alltså inget plus de heller. Dessutom var det ett väldigt dyrt hotell och vi vet både en och två ställen som är bättre och billigare. 

Betyget blir 4/10. 

HQ