Svenska
Blog

Ett stycke Wii U finns nu i mitt hem

Skrivet av Livlig den 15 augusti 2015 kl 12:51

Idag är jag såhär glad:

Ett stycke Wii U finns nu i mitt hem

Idag ska jag spela Mario Kart 8 och Super Mario 3D World.

Och salivera. Salivera kraftigt.

Spela, spela tills jag storknar.

Tydligen var mitt meddelande för kort för att publicera. Så jag skriver det här stycket också. Snabbt! För Wii U:n är snart uppdaterad och klar. Om några sekunder ska jag sticka ut online och hamna sist i några lopp Mario Kart.

Skriv ert nick här nere vetja, så kan vi spela tillsammans nån gång kanske eventuellt - vem vet?

HQ

Koji Igarashis nya spel på Kickstarter!

Skrivet av Livlig den 11 maj 2015 kl 20:16
This post is tagged as: Castlevania, Koji Igarashi, PS4, Xbone, PC

Bloodstained: Ritual of the Night har visats upp! Det är en spirituell uppföljare till de senaste årens Castlevania-spel (inte de halvdana konsolspelen eller det dassiga 3DS-spelet) som jag personligen är väldigt hypad för.

Fadern till de fantastiska Castlevania-spelen till både GBA och DS är tillbaka. Efter att ha spelat klassiker som Aria of Sorrow, samt de spel som kom innan och efter, var det inte svårt för mig att klicka på pledge-knappen illa kvickt. Skaparen av några av mina favoritspel i genren "Metroidvania" ska göra ett nytt, murrigt och gotiskt slaktarspel. Sign me up!

Det är dock långt dit. 2017 beräknas spelet vara klart, och till hjälp tar Igarashi studion bakom Mighty No. 9 (den spirituella uppföljaren till Mega Man-spelen). Spelet beräknas komma ut till PC, PS4 och Xbox One. Vi har ännu inte fått se något mer än konceptbilder (och en fullkomligt underbar video där Koji Igarashi spelar någon sorts parodi på sig själv och Dracula) och att spelet sägs vara i 2.5D gör att jag är aningen orolig. Fast hoppet är det sista som lämnar människan så jag sköt över mina pengar till farbror Koji ändå.

Koji Igarashis nya spel på Kickstarter!

Länk till Kickstartern

HQ

Suktar efter Dragon Quest till Nintendo DS

Skrivet av Livlig den 27 april 2015 kl 16:28

Jag har bara spelat igenom Dragon Quest IX i denna hyllade spelserie. Det var ingen dålig erfarenhet på några som helst sätt. Faktum är att det är en stor favorit i mitt DS-spelbibliotek. Trots att det sägs vara väldigt annorlunda en tidigare installationer så vill jag blicka tillbaka.

I ärlighetens namn är det såklart Dragon Quest VII till Nintendo 3DS jag allra helst vill sätta tänderna i, men då Square Enix inte verkar vara intresserade av att låta spelet lämna Japan fortsätter jag att längta.

Mina blickar rör sig sakta men säkert mot några andra remakes. De till Nintendo DS, där speciellt den femte delen talas om med särskild vördnad. Problemen som uppstår där är att spelen går för hundratals kronor, ibland mer! Jag är en fattig student som är glad om budgeten tillåter ett nytt spel i månaden. Läget är inte optimalt.

Så jag vill säga ett par saker till Square Enix:
1) Släpps Dragon Quest IV, V och VI till 3DS i en endaste, sagolikt fin, förpackning.
2) Låt amerikaner, europeer och resten av världen ta del av det magiska som Dragon Quest VII till 3DS ser ut att vara
3) Ge ut Dragon Quest VIII som en PS2 Classic på PSN för såväl PS3-, som Vita-, som PS4-ägare.

Ge mig möjligheten att ge er pengar!

Suktar efter Dragon Quest till Nintendo DS

Jag fyller år!

Skrivet av Livlig den 12 april 2015 kl 15:39

Idag har jag ätit en fantastisk frukost, fylld till bristningsgränsen utav ägg och bacon. Jag har även ätit en god kaka. Och ikväll skäms jag bort ytterligare av min sambo som ska laga quesedillas åt mig. Trots att den andra sidan av min födelsedag består av studier i stora lass har jag svårt att känna mig nedstämd. Jag har det bra jag, och den där tentan på tisdag förtränger jag så gott jag kan.

Jag fyller år!

Nu kanske jag ska gå utomhus och dricka te.

New 3DS: jämförelsebilder och mer

Skrivet av Livlig den 14 februari 2015 kl 15:58

En stund innan Webhallen öppnade igår stod jag där utanför med en pirrande känsla i magen. Och sen öppnade butiken. In sprang lilla jag snabbare än Sonic och snodde med mig en svart New 3DS tillsammans med The Legend of Zelda: Majora's Mask. Okej, jag snodde inte konsolen. Jag betalade.

Och jag har varit väldigt uppslukad och nykär hela dagen igår och idag. Tyvärr har trevliga utemiddagar och annat stört det ack så viktiga spelandet, men jag har hunnit med en hel del ändå. Och New 3DS är enligt mig väl värld uppgraderingen.

3D-effekten är överlägsen
Det här hörrni. Det här är anledningen till att skaffa en New 3DS i mina subjektiva ögons mening. 3D-effekten fungerade i vissa spel tidigare (Super Mario 3D Land). I andra (Ocarina of Time, Monster Hunter, Super Smash) klarade jag inte av att ha på effekten under längre stunder.

Det är som dag och natt! Jag är frälst och kommer predika på gatorna. 3D-effekten är grym. Eye-trackingen har aldrig fungerat dåligt, oavsett om jag siktar på fiender i Zelda eller stressat skakar händerna under en match i Super Smash. Den bara fungerar, och i spel som jag tidigare inte kunnat förstå nödvändigheten av 3D i använder jag plötsligt 3D:n oavbrutet. Resultatet blir faktiskt en trivsam spelupplevelse, där jag slipper huvudvärksliknande symptom av att anstränga mig för att stirra på skärmen på precis rätt sätt. 3D:n (säkert i kombination med den mindre enheten) gör dessutom så att spelen ser bättre ut. Den kompenserar 3DS:ns relativt låga skärmupplösning väldigt bra.

Den är verkligen märkbart snabbare
Den förbättrade tekniken under ytan gör sig verkligen påmind. Att ladda ned spel från eshopen tar inte längre 100 år för de matigare titlarna. Jag minns att Donkey Kong Country Returns tog uppemot en timme att dra ned till min gamla XL. På min nya gick det på under 20 minuter. Det är också så mycket smidigare att spela Super Smash Bros. nu med en konsolversion som inte behöver döda alla bakgrundsprocesser för att överhuvudtaget kunna starta spelet. Och menyerna är märkbart snabbare, japp.

Snabbheten är måhända inte det som sålde in mig på konsolen, men är sannolikt det näst efter 3D-effekten som jag kommer märka av mest under konsolens levnadstid.

Den är mindre!
Jag har gått ifrån DS Lite till 3DS XL till New 3DS, och jag är inte alls ledsen för att skärmen är mindre. Nu vet jag inte om jag i det långa loppet hade brytt mig om pixeldensiteten men nu när jag precis bytt konsol är skillnaden tydlig. Super Mario 3D Land ser betydligt bättre ut, och när jag körde lite gamla DS-spel som Mario & Luigi: Superstar Saga och Final Fantasy IV var kvalitetsförbättringen enorm (och gamla spel är ändå något jag spelar relativt ofta på min 3DS).

Dessutom är 3DS:en lite mer bärbar nu. I mina jeans sitter den mindre konsolen väldigt bra, medan 3DS XL:en stack upp och mest var otymplig. Än en gång, jag hade säkert klarat av en New 3DS XL - men portabiliteten är guld värd. Och utbytbara coverplates känns också himla fint. Jag väntar på No.056 som Play-Asia ska skicka iväg under dagen.

Men hur ser New 3DS ut egentligen?
Jo, här kommer två relativt kassa jämförelsebilder (en med 3DS XL, en med DS Lite) så att ni kan få en uppfattning om det. Enjoy!

New 3DS: jämförelsebilder och mer

Har ni också skaffat en New 3DS eller vill ni inte ha en?