Svenska
Dagens komiker - Rowan Atkinson

Dagens komiker - Rowan Atkinson

Skrivet av lolipop den 12 juli 2009 kl 11:00

Rowan Atkinson är ju utan tvivel mest känd för Mr Bean och Black Adder, men bortsett från det så har han gjort mycket annat. Visserligen är det Black Adder och Mr Bean som verkligen är värt att uppskatta men hans Live föreställning är helt otrolig.
För många tror jag att Rowan bara är en i mängden av de många komikerna men för mig - och förhoppningsvis för några andra - är han ett geni. Han är helt briljant och det finns få komiker i världen - och det kommer nog alltid finnas få som är bättre än honom - som kan slå Rowan. Rowan Atkinson är ett geni.

HQ
HQ
Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Skrivet av lolipop den 5 februari 2009 kl 20:33

De flesta har ju hört talas om Sherlock Holmes eller kanske doktor Watson?
Själv tycker jag att det är de bästa böcker som har skrivits och den sista novell samlingen "The Casebook of Sherlock Holmes" innehåller utan tvekan de bästa novellerna. Och den bästa romanen är "The Houn of the Baskerwilles".
Sherlock Holmes inom media är något stort, hundratals skådisar har porträtterat honom och doktor Watson genom åren, flera idioter har fösrökt att fortsätta det sir Arthur Conan Doyle skapade tillochmed ett par spel till PC har gjorts. Men av alla dessa tolkningar av honom har ingen spelat Sherlock Holmes så bra som Jeremy Brett. Han är fantastisk. Och hans två olika motspelare som Watson - David Burke och Edward Haerdwicke - var även de superba. Men att spela Sherlock Holmes, Watson ja tillochmed Moriarty, Lestrade, Gregson (och kanske även Hudson) så krävs det extraordinära skådespelar talanger.
Snart sätts en ny Holmes film upp på biograferna och den skall förmodligen vara baserad på novellen "En Skandak i Böhmen" och huvudrollerna spelas av Robert Downey Jr. som Holmes och Watson spelas av Jude Law. Ingen är bra och dessutom är de väl båda amerikaner snacka om att vara duma i huvudet.
Men för mig kommer alltid Jeremy Brett, Edward Hardwicke, David Burke, Eric Porter och allt vad de heter att vara de riktiga Sherlock Holmes karaktärerna för mig.