Svenska
Blog
Årets bästa 🎧

Årets bästa 🎧

Då var det snart dags igen. För årets mest ambivalenta och välljudande lista, den bastanta årslista jag slänger ihop varje december och sedan lyssnar sönder under hela nästkommande år. Jag kommer att posta den här också såklart, för den som är intresserad. Men vad var egentligen allra bäst? Vilka kungliga karantänkakor flippades mest frekvent i det Lindmanska residenset, detta nådens år 2021? 

Årets bästa svenska platta: David Ritschard - Blåbärskungen. Bajen, bärs och bluegrass. Sveriges Johnny utan cash levererade magnifik melankolisk diskbänksrealism blandat med outlaw-country. Ljuvligt, gripande och svängigt värre. 

Årets bästa svenska spår: Pascal - Fuck Like a Beast. Ett överdistat djuriskt raseri. Lidande och njutning i perfekt symbios. Skört och skevt. Övergången från ungdomskärlek och nostalgi till ett rått krossat hjärta är ren poesi för trasiga själar. 

Årets bästa platta: Architects - For Those That Wish To Exist. Världens finaste metalcore-britter blir nog aldrig lika magiska som för tre år sedan och Holy Hell, ett av de mörkaste helveteskval som någonsin har tonsatts men vilket välproddat mys och vilken räddning i karantäntider det här har varit ändå. 

Årets bästa spår: Greta Van Fleet - Heat Above. Teatralisk, storslagen och fullständigt briljant. När den skira orgeln går över i ett himmelskt flumgung som doftar så mycket retrorock att brödernas framlidna husgudar applåderar nerifrån från graven så är det gåshud. Så är det bara. 

Hur ser ditt år ut? 

HQ