Svenska
Blog
Algarve!

Algarve!

Den blåsiga, kuperade banan bjöd på ett rysligt spännande kval idag. Merc-bilarna visade verkligen var skåpet ska stå och det är väldigt kul att se Bottas i högform igen. Grabben spenderar mycket av sin tid i skuggan av Hamilton och efter incidenten på Imola med Russel för två veckor sedan så var det hög tid att han fick åtnjuta lite stjärnglans. Sebastian Vettel måste vi så klart också glädjas över. Otroligt kul att se att han kunde ta den lite bråkiga Aston-kärran hela vägen in i Q3 och placera sig bland de trio främsta inför starten imorgon. En välbehövlig puff för hans självförtroende som måste vara rejält sargat efter 2020-säsongen med Ferrari, för att inte tala om hans rejält skakiga start med Aston-stallet detta året. Jag har själv haft mina tvivel kring hans form men nu håller vi tummarna att han även lyckas prestera under själva loppet.

Verstappen och Red Bull då?. Jodå, snubben lyckades klämma fram helgens snabbaste varvtid men fick ju sin tid diskvalificerad för att ha glidit utanför banans gränser i en av kurvorna. Grabben var synbart gramse i efterhand trots att han landade på en tredje position i startfältet till slut. Kul som tusan att se ett starkt kval från Perez också. Han verkar bli allt varmare i kläderna som 'Stappens teamkompis och kommer ta mig tusan verkligen behövas i striden mot Mercedes. Roligt var det också att se Alpine-bilarna i högform med både Ocon och Alono på långt bättre platser än tidigare två race. Norris är fortsatt fenomenal så klart. Så ung, så mycket talang. wow.

Lördagens pannkaka stod tyvärr Ricciardo för. Utslagen redan i Q1 under lite märkliga omständigheter, verkade rätt och slätt som att hans McLaren-bil ville sammarbeta och han var tydligt nedslagen efteråt. Jag håller både tummar och tår för att han lyckas kämpa sig till en bättre slutplacering under loppet imorgon för Ricciardo förtjänar verkligen all framgång och lycka. Trevligare och gladare människa får man leta efter. Fältet slöts upp av Haas som precis alla andra tidigare lopp är hopplöst sist. Men tydligt är att både Mick och även Mazepin börjat känna sig lite mer hemma i bilarna. Nä loppet imorgon kommer bli riktigt jädra dunder-spännande och Algarve är otäckt komplex med sina stora höjdskillnader. Imorgon vid 16:00 smäller startskottet och jag kommer (självfallet) sitta klistrad. Kommer ni spana också och hur tror ni den slutliga pallplaceringen kommer se ut?

HQ