Svenska
Blog
Terraforming Mars - Big Box Upgrade

Terraforming Mars - Big Box Upgrade

Strategibrädspel stöpta i hård science-fiction är mitt smör och bröd, något jag helt enkelt inte kan få nog av. Så det är kanske föga förvånande att Jacob Fryxelius välbalanserade Terraforming Mars hör till mina absoluta favoritbrädspel från de senaste åren. Precis lagom mycket spelarinteraktion blandat med brickläggande, resurssamlande och kortdragande. Visst där är en liten instegströskel och en hel del att hålla koll på, men efter en spelomgång sitter det mesta i ryggmärgen.

Akilleshälen har alltid varit spelets komponenter som lämnat lite att önska. Något FryxGames med råge nu rättat till med sin Big Box Upgrade. Ett riktigt monster som helt ersätter alla papp-hexagoner med 3D-modelerade brickor och lämnar gott om utrymme till resten av spelets komponenter samt expansioner i olika lager. Kort och gott, det är som godis för själen och det kommer bli ett sant nöje att spela med dessa nya godsaker.

Recension kommer självfallet och för er som vill förboka finns det bland annat på Webhallen eller valfri annan välsorterad butik med brädspel! Hur många finns det här på Gamereactor som återkommande spelar Terraforming Mars?

HQ