Svenska
Blog
Gamereactor Lördagsfilmen® - Atomic Blonde

Gamereactor Lördagsfilmen® - Atomic Blonde

Ikväll blev det ett bra träningspass för högtalarna i hembioriggen när jag mummade mig åt David Leitchs aningen bortglömda kalla kriget-knogmacka Atomic Blonde. En film jag själv gjort mig skyldig att ha uttryckt mig aningen blaséartat om tidigare men som nu med lite mer distans till (framför allt) John Wick-filmerna hunnit mogna rejält. 

Där finns absolut lite tveksamma och inte allt för övertygande digitala effekter här och där, främst scenbakgrunder med större stadslandskap. Men actionscenerna är hårda, intrigen precis tillräckligt intressant och tidsinkappslingen gör mig fullständigt knäsvag. 80-talet och kanske framförallt retrowave scenens högkoncentrerade nytolkning av tidseran är mitt kryptonit.

Nej Atomic Blonde blev rejält omvärderad ikväll och jag myste till rejält i soffan av både bild och ljudspåret som på min 4K rip var som ren och skär pörr. Zappitispelaren smaskade på med runt 80mbps i bitrate och även om menyerna i den lämnar lite att önska är uppspelningen av media så löjligt överdådigt fin att man bara baxnar. 

Vad anser ni andra om Atomic Blonde? Hittar väldigt lite surr kring filmen på nätet och det känns tydligt som att den hamnar lite i skymundan över åren sen den släpptes. Den förtjänar mer, förtjänar bättre. Kommer helt klart ta och se om den igen inom en nära framtid men med vänner som inte fått uppelva den ännu. 

HQ