Svenska
Blog
En tillbakablick på Star Trek Voyager

En tillbakablick på Star Trek Voyager

Få andra TV-serier får mitt hjärta att bulta lika hårt som Star Trek Voyager med sina fenomenala äventyr i deltakvadraten, långt utom räckvidd för understöd från federationen och med 70 000 ljusårs resa hem. Jag satt klistrad framför min fjorton tum stora TV varje torsdag när det började sändas på sveriges television under slutet av 90-talet och bland kompisgänget var det varje veckas självklara stora snackis. Under sju underbara säsonger fick vi bekanta oss med Kathryn Janeway, Chakotay, B'Elanna Torres, Tom Paris, Tuvok och många, många fler färgstarka karaktärer, individer som över åren kom att bli en självklar del av vardagen. 

Men mest av allt minns jag Seven of Nine, Jeri Ryans karaktär som fick oss illbattingar att sitta flåsande framför bildskärmarna som de över pubertala neandertalare vi var. Det är nu exakt tjugo år sedan seriens sista hejdundrande episod 'Endgame' sändes och USS Voyager lyckades kämpa sig hem genom att på ett finurligt vis dra nytta av Borgernas hemliga transwarp hubb. En två timmar lång dubbel episod som på ett fantastiskt vis avslutade och satte punkt på den långa resan. Än idag frambringar Jerry Goldsmiths introduktions låt gåshud och för mig är Star Trek Voyager den utan konkurrens bästa Trek-serie som producerats. 

Så min glädje var därmed total när en av Youtubes absolut främsta Trek-kanaler publicerade sitt efterlängtade retrospektiv av Star Trek Voyager. En och en halv timme fylld av informativ produktionsinformation, detaljer  kring inspelningarna och en grundlig, detaljerad och känslofylld genomgång av samtliga sju säsongerna. Så missa absolut inte detta och hoppa omedelbart över till Rowan Colemans kanal, korka upp fin-drickan och njut. Vilka andra här på Gamereactor tittade på Star Trek Voyager när det sändes och vad minns ni mest från serien?

HQ