Svenska
Blog
Bitmap Books: I'm Too Young To Die

Bitmap Books: I'm Too Young To Die

Brittiska bokförlaget Bitmap har gjort ett namn för sig som en av de främsta aktörerna inom branschen när det kommer till retro-litteratur. Rentav ruskigt välproducerade kärleksbrev till både mjukvara likväl som hårdvara och grundaren Sam Dyer håller tillsammans med kollegorna alltjämt fanan i topp. Och med böcker dedikerade till allt från den sidscrollande genren till peka-och-klicka äventyrens vilda värld så förefaller det bara naturligt att de nu tacklar förstapersonsskjutare. Eller närmare bestämt de första tio åren med början 1992.

De första bilderna av boken och beskrivningen på Bitmaps hemsida skvallrar om något extravagant fantastiskt. Jag har rent av svårt att bibehålla kontroll över kroppsvätskorna för att vara totalt ärlig. Boken som de valt att rätt och slätt döpa till "Too Young To Die: The Ultimate Guide to First-Person Shooters" utlovar exklusiva intervjuer med en rad framstående kreatörer såsom Chris Andrew, Scott Miller, David Doak, Randy Pitchford, John Romero och många fler. Fyrahundra-tjugofyra sidor kärlek.

DOOM, Quake, Half-Life, Deus Ex, GoldenEye 007, Halo, Starsiege: Tribes, Unreal Tournament. Så otroligt många minnen och det kommer verkligen bli ett sant nöje att dyka med näsan före ner i denna lilla hårdinbundna godsak. Boken lanseras i slutet av oktober och alla med intresse av spelhistoria bör absolut spana Too Young To Die: The Ultimate Guide to First-Person Shooters. Jag har mitt exemplar förbokat, du borde också. GO.

HQ