Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
The Conjuring

The Conjuring

Skrivet av marleey den 27 oktober 2014 kl 19:17
This post is tagged as: The Conjuring, Skräckfilm, Betyg

Ingen nyskapande skräckfilm, men ändå en bra sådan. The Conjuring följer mallen när det kommer till hus, människor o.s.v som är drabbad av andar och demoner. Det börjar lugnt för att sedan stegvis bli värre. Oftast brukar sådana här filmer vara bra till att börja med för att emot slutet sjunka i kvalité. Spänningen försvinner när det blir alldeles för rätt på.

Men i The Conjuring tycker jag man bygger upp stämningen bra utan att tappa allt för mycket av känslan när slutet närmar sig. Det är inte på något vis ett perfekt slut, men ändå acceptabelt.

Gillar 60/70-tals känslan i filmen. Skådisarna gör att bra jobb. Givetvis blir det lite extra spänning när det hävdas att storyn är baserad på verkliga händelser och personer. För det mesta är det "hoppa till"-scener som ska skrämma en, vilket kanske blir lite tråkigt i längden. Men känslan är ändå att The Conjuring överlag är välgjord. Trots att den inte tillför något nytt till genren så är den värd att se för att få upp pulsen i höstmörkret.

Betyg: 6/10 3/5

HQ