Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
En Riddares Historia

En Riddares Historia

Skrivet av marleey den 28 oktober 2014 kl 17:10
This post is tagged as: Film, En Riddares Historia, Betyg, Feelgood

En spännande, välgjord och lite annorlunda sportfilm. Riddare och sport tänker ni.. Men med tanke på att riddarspelen var en slags sport och hur filmen är utformad så skulle jag vilja kalla "En Riddares Historia" för en sportfilm.

Filmen har en bra mix mellan dem komiska inslagen och dem mer seriösa. Paul Bettany, Mark Addy och Alan Tudyk gör sin roller bra och har en bra kemi. Kärlekshistorien som finns i filmen känner jag inte mycket för. Den har sin roll i filmen, men den känns ändå väldigt klyschig och trist. Gillar dock att Shannyn Sossamons karaktär Jocelyn är en stark kvinna som vägrar rätta sig efter männen och kyrkan, vilket måste varit ovanligt för tiden. Ett bra budskap dem petat in i filmen.

Att man kan ändra sitt öde som är hela filmens tema är uttjatat men ändå ett fint budskap. Heath Ledger är bra och Rufus Sewell passar bra som bad guy och mansgris. Soundtracket förtjänar också ett omnämnande. Gillar när man mixar in "modern" musik med en äldre tidsålder. Öppningsscenen är verkligen klockren när publiken klappar händerna till "We Will Rock You".

Riddare, England, Queen och Thin Lizzy är en mix man kommer långt med. Slutet blir alldeles för löjligt trots att filmen är gjord med glimten i ögat. Överlag är det trots allt en rolig och underhållande film med massor av skön feelgood.

Betyg: 7/10 3/5

HQ